BMW M5 E39 μπήκε στον πάγο κι έγινε βιτρίνα (+video)

Η BMW M5 E39 κατά γενική ομολογία είναι η καλύτερη Μ5 που έχει βγει από τις πύλες του βαυαρικού εργοστασίου και μία από τις σπουδαιότερες Μ όλων των εποχών. Η «βροντή» του ατμοσφαιρικού V8 των 4.9 λίτρων, το άψογο ζύγισμα του πλαισίου, η εξαιρετική ρύθμιση της ανάρτησης, το κούμπωμα του χειροκίνητου 6ταχυτου κιβωτίου και η ηλεκτρονική «ελευθερία», εκπεφρασμένη από την παρουσία μόνο ενός ABS κι ενός ESP, συνδυάζονται ιδανικά (και ηδονικά) για την δημιουργία του «απόλυτου μηχανήματος οδήγησης».

Μια τέτοια δημιουργία απαιτεί, φυσικά, την ανάλογη φροντίδα. Δεν γίνεται να έχεις 39άρα M5 και να μην την διατηρείς «πένα». Και το σωστό φρεσκάρισμα του αυτοκινήτου δεν περιορίζεται μόνο στο αμάξωμα. Το πάτωμα είναι αυτό που συγκεντρώνει κάθε λογής επικαθίσεις, όντας αυτό που βρίσκεται σε «απευθείας σύνδεση» με το οδόστρωμα. Μια εξαιρετική μέθοδος καθαρισμού, είναι ο ψεκασμός με ξηρό πάγο. Παρόμοια φιλοσοφία με την αμμοβολή, αλλά με πολύ ηπιότερη συμπεριφορά στις επιφάνειες.

H I AM Detailing χρησιμοποίησε ξηρό πάγο για τον καθαρισμό του πατώματος και αρκετών μηχανικών μερών, στο πλαίσιο του γενικότερου detailing της μαύρης BMW. Το αμάξωμα υποβλήθηκε σε ένα ωραιότατο στίλβωμα, συνοδεία κερώματος και γυαλίσματος, αλλά και τοποθέτησης προστατευτικού φιλμ βαφής. Τα σήματα αντικαταστάθηκαν με καινούργια, το ίδιο και κάποια πάνελ στο εσωτερικό, όπου τα πάντα γυαλίστηκαν και καθαρίστηκαν μέχρι τελευταίας επένδυσης. Εννοείται πως από το φρεσκάρισμα δεν γινόταν να μείνουν παραπονεμένες οι πολυάκτινες ζάντες, αλλά ούτε και οι απολήξεις της εξάτμισης.

Get it on Google Play Download on the App Store