«Χαϊλάντερ» Mercedes E 200 D Taxi με 1,6 εκ. χλμ.!

H Mercedes E-Class έχει γράψει τη δική της λαμπρή ιστορία στην κατηγορία των μεγάλων αυτοκινήτων, ενώ σε κάθε γενιά της εντυπωσίαζε με τις τεχνολογίες που ενσωμάτωνε για πρώτη φορά. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια που πωλείται, από το 1993 ως E-Class αλλά και στις προηγούμενες γενιές της, ήταν και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Taxi.

Παλιές E-Class συνεχίζουν να προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους σε οδηγούς και κοινό, έχοντας γράψει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Μια τέτοια πρώτης γενιάς E 200 Diesel του 1993 ακόμα λειτουργεί κανονικά, παρά τα  σχεδόν 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα που έχει διανύσει.

Ο πολύ ευχαριστημένος κάτοχός της, ο 70χρονος κ. Luna Nina από το Δυρράχιο της Αλβανίας, δηλώνει ότι έχει ακόμα τον εργοστασιακό κινητήρα και η μόνη επισκευή που έχει γίνει είναι στη φλάντζα κεφαλής. Τη συντηρεί σωστά και κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία της. Την έχει στην κατοχή του για 15 χρόνια και την έχει οδηγήσει για πάνω από 1 εκατομμύρια χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι την αγόρασε με περισσότερα από 500.000 χλμ. στο κοντέρ. Πληροφοριακά, η E 200 D του 1993 τροφοδοτείται με ατμοσφαιρικό 2λιτρο κινητήρα. Καινούργια απέδιδε 75 ίππους και 126 Nm ροπής, επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 17,6 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 160 χλμ./ώρα. Αργή μεν, άτρωτη δε.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο, 1 στα 3 αυτοκίνητα που ταξινομούνται στην Αλβανία είναι μεταχειρισμένες Mercedes, ενώ σχεδόν 212.000 «Benzes» κυκλοφορούν στη γειτονική χώρα. Οι πιο πολλές είναι ηλικίας άνω των 10 ετών.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store