Χαϊλάντερ VW Passat 1.9 TDI με 678.317 χιλιόμετρα

O 1.9 TDI κινητήρας της VW έχει γράψει μια λαμπρή καριέρα από πλευράς αξιοπιστίας αλλά και πωλήσεων στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα έγινε γνωστός από τα πρώτης γενιάς Skoda Octavia taxi. Πρόκειται για ένα «χιλιομετροφάγο» μηχανικό σύνολο, το οποίο βγάζει εύκολα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να αλλαχτεί, αρκεί βεβαίως να γίνεται η προγραμματισμένη συντήρηση.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το VW Passat Variant 1.9 TDI (B5) που βλέπετε, το οποίο από τον Σεπτέμβριο του 1999 που ταξινομήθηκε έως σήμερα, έχει γράψει 678.317 χιλιόμετρα! Έχει αλλάξει τρεις κατόχους και ο τελευταίος του το έχει κρατήσει 21 χρόνια. Φαίνεται ότι το πρόσεχε πάρα πολύ, αφού για παράδειγμα πάντα ξεκινούσε αφού το είχε προθερμάνει (διαθέτει και σχετικό σύστημα της Webasto). Σύμφωνα με την αγγελία, δεν έχει αλλάξει κινητήρα, αλλά ούτε τουρμπίνα και κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης ο δίσκος πλατό έχει αντικατασταθεί μία φορά, ενώ συνοδεύεται με πλήρως ιστορικό επισκευών. Πληροφοριακά, καινούργιο αυτό το μοτέρ απέδιδε 116 ίππους και 285 Nm ροπής.

Το πόσο το πρόσεχε φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Μετά από τόσα χρόνια και χρήση, το αμάξωμά του δεν έχει χτυπήματα, ενώ σε εντυπωσιακά καλή κατάσταση βρίσκεται και το εσωτερικό του (δείτε τις επενδύσεις των καθισμάτων). Μερακλής ο κάτοχός του και αυτό δείχνει πώς ένα αυτοκίνητο με την κατάλληλη συντήρηση μπορεί να παραμείνει για χρόνια πλήρως λειτουργικό και όχι ερείπιο. Όσο για την τιμή του, ζητείται το ποσό των 1.500 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store