Χαμός για ένα σπορ Nissan Sunny του 1992 με 700 χλμ.

H Nissan έχει μακρόχρονη ιστορία στη μικρομεσαία κατηγορία με το Sunny, το οποίο μπορεί στην Ευρώπη να μη διατίθεται εδώ και χρόνια, ωστόσο σε άλλες χώρες συνεχίζει να πωλείται με διάφορες ονομασίες.

Μία από αυτές ήταν και το Sentra για τις αγορές της Βορείου Αμερικής, όπως πρόκειται για το εικονιζόμενο μοντέλο του 1992. Το συγγενικό με το εξαιρετικά δημοφιλές στη χώρα μας Sunny της δεκαετίας του ’90, αλλά με κάποιες διαφορές. Το συγκεκριμένο Sentra είναι δίπορτο και αποτελούσε μια σπορ έκδοση της εποχής, την SE-R, εφοδιασμένο με 2λιτρο κινητήρα. Όμως το πιο εκπληκτικό είναι ότι όλα αυτά τα 30 χρόνια το οδόμετρό του έχει γράψει μόλις 445 μίλια (σχεδόν 700 χλμ.) και η κατάστασή του είναι λες και βγήκε τώρα από το εργοστάσιο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η τιμή του έχει φτάσει προς το παρόν τα 31.000 δολάρια (σημερινή ισοτιμία 28.050 ευρώ) και μένει άλλη μία μέρα μέχρι να λήξει η δημοπρασία στο Bring a Trailer.

Όπως θα δείτε και εσείς από τις φωτογραφίες και το βίντεο, τόσο το αμάξωμα, όσο και το εσωτερικό του είναι ανέπαφα και ανεπηρέαστα από τα χρόνια. Σύμφωνα με την αγγελία, το 2001 έγινε αφαίρεση βαθουλωμάτων χωρίς βαφή. Όλα πάνω του είναι εργοστασιακά, ακόμα και τα λάστιχα 185/60 της Dunlop με τις 14άρες ζάντες αλουμινίου. Καθαρό είναι όμως και από κάτω, όπου οι ανεξάρτητες αναρτήσεις φέρουν αντιστρεπτικές δοκούς εμπρός – πίσω και πιο σπορ ρύθμιση.

Το μοναδικό αυτό ίσως Sentra SE-R που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, κινείται από το 2.0 λτ. μηχανικό σύνολο με τους διπλούς εκκεντροφόρους και την ισχύ των 140 ίππων και 179 Nm ροπής. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 ταχυτήτων, όμως εντύπωση προκαλεί ότι εφοδιάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς.

Δείτε αυτό το «καινούργιο» Sentra και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store