Χαρίζεται αριστοκρατικό Peugeot με 719.000 χλμ.

Η Peugeot είναι χρόνια δημοφιλής στις πιο μικρές κατηγορίες των αυτοκινήτων (μικρά, μικρομεσαία και πιο πρόσφατα στα SUV), όμως έχει μακρόχρονη ιστορία και στα μεγάλα μοντέλα. Ένα από αυτά ήταν και το επιβλητικό 607 που παρουσιάστηκε το 1999 και έμεινε στην παραγωγή έως το 2010. Στην Ελλάδα είναι πολύ σπάνιο να το πετύχει κανείς στους δρόμους, αφού οι περισσότεροι αγοραστές αυτής της κατηγορίας προσανατολίζονται κυρίως στα γερμανικά premium.

Το πληθωρικό του αμάξωμα με τον κομψό σχεδιασμό φτάνει τα 4,9 μ. μήκος, τα οποία είναι πολλά, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Ένα τέτοιο 607 είναι και το εικονιζόμενο, με 719.208 χιλιόμετρα από το 2001 έως σήμερα, με τον ίδιο κινητήρα βενζίνης των 2.2. λτ. και με το πρώτο κιβώτιο ταχυτήτων. Συνολικά έχει κάνει 34 service (δηλαδή σχεδόν κάθε 20.000 χλμ.) σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Peugeot, ενώ το 2016 αλλάχτηκαν η φλάντζα κυλινδροκεφαλής, ο ιμάντας χρονισμού και τα μπουζοκαλώδια. Σύμφωνα με την περιγραφή της αγγελίας που προέρχεται από ιδιώτη στη Ζυρίχη (Ελβετία) το αυτοκίνητο είναι πλήρως λειτουργικό, χωρίς διαρροές, ενοχλητικούς θορύβους και μηνύματα με σφάλματα. Επίσης, συνοδεύεται με όλα τα έγγραφα και τα 2 εργοστασιακά του κλειδιά.

Παρά τα 20 χρόνια του, αυτό το Peugeot 607 φαίνεται πολύ καλά συντηρημένο και με πολύ φυσιολογικές φθορές στο εσωτερικό του. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αισθητήρες βροχής και φωτός, πίσω ραντάρ παρκαρίσματος, ζάντες αλουμινίου, 2ζωνικό κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα κ.λπ.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 2.2 λτ. είχε απόδοση 158 ίππων και 217 Nm ροπής. Όταν ήταν καινούργιο επιτάχυνε το βάρους 1.530 κιλών αμάξωμα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 220 χλμ./ώρα. Το 607 με τις ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς ήταν πολύ άνετο στο δρόμο και ιδανικό για ξεκούραστα ταξίδια.

Τώρα, το συγκεκριμένο 607 με όλα αυτά τα χιλιάδες χιλιόμετρα σχεδόν χαρίζεται, αφού πωλείται για μόλις 699 ευρώ. Όσο δηλαδή στοιχίζει ένα καλό κινητό τηλέφωνο!

Get it on Google Play Download on the App Store