Chevrolet Corvette ZR1 σώθηκε στο πάρα τσακ!

Παραλίγο, μια υπέροχη πορτοκαλί Chevrolet Corvette ZR1, να καταστραφεί ολοσχερώς, κατά την προσπάθεια ανύψωσής της σε ένα φορτηγό μεταφοράς.

Λίγα εκατοστά χώριζαν το supercar από το έδαφος έπειτα από την αστοχία ενός καλωδίου του ανυψωτικού μηχανισμού του φορτηγού.

Δείτε ακόμα: Σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ για την τελευταία μπροστομήχανη Corvette!

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία είχε πατήσει η Corvette, έχει σταθεί με κλίση 45 μοιρών έπειτα από το σπάσιμο του καλωδίου, αλλά ευτυχώς οι extra ιμάντες με τους οποίους είχε δεθεί η ZR1 πάνω στην πλατφόρμα δεν επέτρεψαν την μοιραία επαφή με το οδόστρωμα. Για να μπορέσει να βγει από τη δύσκολη θέση το μοντέλο της Chevrolet, επιστρατεύτηκε ένα άλλο ανυψωτικό μηχάνημα, ώστε να την σταθεροποιήσει και να πατήσουν τα ελαστικά της ZR1 με ασφάλεια στο δρόμο.

Διαβάστε επίσης: Στο «σφυρί» η τελευταία μπροστομήχανη Corvette όλων των εποχών

Να θυμίσουμε πως κάτω από το μακρύ και μυώδες καπό της Corvette ZR1 υπάρχει ένας turbo κινητήρας 6,2 λίτρων, η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 765 ίππους και η ροπή τα 968 Nm. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου επτά σχέσεων, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει κι αυτόματο οκτώ σχέσεων, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 337 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store