Χωμάτινη Lotus Elise έτοιμη για σαφάρι (+video)

Η Lotus Elise αποτελεί εδώ και τρεις δεκαετίες συνώνυμο της οδικής συμπεριφοράς. Το βρετανικό κεντρομήχανο λανσαρίστηκε το 1996 και μέχρι σήμερα, συνθέτει τον ορισμό της αμεσότητας, της ανόθευτης αίσθησης και της τηλεγραφικής εκτέλεσης των εντολών του οδηγού. Σε άσφαλτο.

Η Safari Everything αποφάσισε να μεταφέρει όλα τα προσόντα της Elise, στο χώμα. Η αγγλική εταιρία ειδικεύεται στην κατασκευή ιδιότυπων off road κατασκευών, ούσα η πλέον αρμόδια για τη μετατροπή της πιο επιτυχημένης Lotus. Το project βασίστηκε σε μια Elise του 1999, με τις αλλαγές στην ανάρτηση, τους τροχούς και το πάτωμα να τη διαφοροποιούν από τις συνηθισμένες αδελφές της. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί, υπάρχουν προστατευτικές ποδιές σε καίρια σημεία (κάρτερ, διαφορικό κλπ) και τα αμιγώς χωμάτινα ελαστικά φροντίζουν για τις ασφαλείς αναζητήσεις της «Version Safari», σε χωματόδρομους και κατσάβραχα.

Στο κέντρο της κατασκευής φωλιάζει ο κλασικός 1.800άρης 16βάλβιδος, με απόδοση 120 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 165 Nm στις 3.000 σ.α.λ. Η κανονική Elise των 725 κιλών ήθελε 5,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ξεπερνούσε τα 200 χλμ./ώρα τελικής, οπότε παρόμοιο νεύρο θα πρέπει να περιμένουμε και από τη χωμάτινη. Κι αυτό γιατί το βάρος ανεφέρεται πως έχει διατηρηθεί κοντά στην εργοστασιακή, παρά τις μηχανικές αλλαγές και τις μικρές προσθήκες στο αμάξωμα (φώτα και βάσεις για σανίδα σερφ).

Get it on Google Play Download on the App Store