«Δάκρυσε» το δυναμόμετρο με το Ram TRX (+video)

Ο κόσμος ακόμα δεν έχει συνέλθει από την παρουσίαση του Ram 1500 TRX. Του ισχυρότερου και ταχύτερου pick up όλων των εποχών, με απόδοση 702 ίππων και 881 Nm, αλλά και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ.!

Ένα τέτοιο εργοστάσιο παραγωγής ισχύος, παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε πόσο παραγωγικό είναι στην πραγματικότητα. Γιατί σημασία δεν έχει πόσα άλογα ισχυρίζεται η Dodge ότι βγάζει ο κτηνώδης κομπρεσοράτος V8 των 6.2 λίτρων, αλλά ποιο ποσό αντιστοιχεί στον στυγνό ρεαλισμό. Η ομάδα του John Hennessey ετοιμάζει ένα πολύ «διακριτικό» πακέτο αναβάθμισης, που στοχεύει στα 1.012 άλογα και τα 1.314 Nm! Όπως σε κάθε αυτοκίνητο των Τεξανών, υπάρχει δυναμομέτρηση πριν και μετά, για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων. Τις περισσότερες φορές πάντως, το «πριν» ενδιαφέρει περισσότερο, λόγω απεικόνισης της εργοστασιακής ισχύος. Πώς τα πήγε το αγροτικό «τανκ»;

Τα ράουλα κατέγραψαν 583 άλογα και 773 Nm στους τροχούς, απόδοση που αντιστοιχεί στο 83% των εργοστασιακών ισχυρισμών. Δεδομένου πως τα επίσημα νούμερα της Dodge (και όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών) αναφέρονται στο στρόφαλο και η δυναμομέτρηση του Hennessey στους τροχούς, μιλάμε για απώλειες μετάδοσης στο 17%. Τιμή απολύτως φυσιολογική για τετρακίνητο pick up. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέτρηση έγινε με το TRX 1500 ρυθμισμένο στην πισωκίνητη λειτουργία.

Get it on Google Play Download on the App Store