Δεκάδες κλαταρισμένα λάστιχα από καρφιά σε εθνική

Μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση εξελίχθηκε σε εθνική οδό της Καλιφόρνια, όταν πάνω από 30 οχήματα είδαν τα ελαστικά τους να κλατάρουν από πεταμένα καρφιά!

Όπως αναφέρει το Eyewitness News, σωρεία οχημάτων ακινητοποιήθηκαν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 405, κοντά στη φημισμένη διαδρομή Mulholland Drive, όλα τους με κλαταρισμένα ελαστικά. Τουλάχιστον 36 οδηγοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν και είτε να καλέσουν οδική, είτε να αλλάξουν μόνοι τους λάστιχο, όταν -σύμφωνα με την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων τη Καλιφόρνια- πάτησαν καρφιά, τα οποία προήλθαν από κουτί ή ξύλινες σανίδες που βρέθηκαν στο οδόστρωμα. Οι αρχές πιστεύουν πως το περιστατικό έγινε κατά λάθος (το κουτί ή οι σανίδες έπεσαν από κάποιο φορτηγό), όμως πολλοί έχουν διαφορετική άποψη.

Ένας πρώην εργαζόμενος σε βουλκανιζατέρ κατήγγειλε πως παλιότερα, το αφεντικό του τον είχε βάλει να πετάξει καρφιά στο δρόμο προκειμένου να δημιουργηθεί πελατεία για το κατάστημα! Ένα άλλο σχόλιο δείχνει ως ενόχους παραπλήσια εργοτάξια, τα οχήματα των οποίων συχνά αφήνουν διάφορα συντρίμμια στο οδόστρωμα.  Είτε έγινε σκόπιμα ή όχι, εναπόκειται στην αστυνομία να το ανακαλύψει και να προλάβει τυχόν επανάληψη του σκηνικού. Μιλάμε για μια κατάσταση όπου πανεύκολα θα μπορούσε να προκληθεί ατύχημα, καθώς τα οχήματα κινούνταν με ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου (τουλάχιστον 90 χλμ./ώρα) όταν έσκασαν τα λάστιχα. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πόσο άκοπα θα μπορούσε να χαθεί ο έλεγχος, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Get it on Google Play Download on the App Store