Διέλυσε Ford GT επειδή δεν ξέρει να αλλάζει ταχύτητες!

Ένα από τα πιο «τζάμπα» ατυχήματα που έχουμε ακούσει, κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς ένα συλλεκτικό Ford GT ΜΚ1. Τι έφερε το αμερικανικό supercar στην κατάσταση που βλέπουμε; Η ανικανότητα του ιδιοκτήτη στις αλλαγές ταχυτήτων!

H Ford κατασκεύασε μόλις 343 GT Heritage Edition το 2006, με το συγκεκριμένο να φοράει τα χρώματα της Gulf και να περνάει στα χέρια του σημερινού κατόχου πριν ένα μήνα, έναντι του ποσού των 704.000 δολαρίων (670.000 ευρώ). Προφανώς ο Robert J. Guarini, περί ου ο λόγος, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Από αυτό που σίγουρα πάσχει είναι έλλειψη κριτικής σκέψης και ικανότητας χειρισμού χειροκίνητου κιβωτίου. Ο Guarini αποφάσισε να ξοδέψει σχεδόν 3/4 του εκατομμυρίου σε ένα αυτοκίνητο 557 ίππων και 678 Nm, το οποίο καλά-καλά δεν ήξερε να οδηγεί!

Ο 50χρονος Αμερικανός παραδέχεται ότι ποτέ δεν έμαθε να αλληλεπιδρά με μηχανική μετάδοση, οδηγώντας κατά συντριπτική πλειοψηφία αυτοκίνητα με αυτόματα κιβώτια (όπως οι περισσότεροι Αμερικανοί, εξάλλου). Πολύ μακριά από τις ιδανικές προϋποθέσεις όταν μιλάμε για ένα κεντρομήχανο χειροκίνητο με κομπρεσοράτο V8 5.4 λίτρων, που μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,6 δλ. και να φτάσει μέχρι τα 330 χλμ./ώρα. Το συγκεκριμένο δεν έφτασε ούτε στο ελάχιστο τέτοιες ταχύτητες, καθώς ο λάθος χειρισμός του οδηγού του φρόντισε να το στείλει στα δέντρα με μόλις 35 μίλια/ώρα (56 χλμ./ώρα)!

Ο Guarini επιχείρησε να κατεβάσει από 3η σε 2α, όμως κάπου δεν υπολόγισε σωστά τη χορογραφία στα πεντάλ του γκαζιού και του συμπλέκτη. Ως αποτέλεσμα έκανε κατά λάθος «συμπλεκτάρισμα», προκαλώντας αστάθεια στο πίσω μέρος. Προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση να ελέγξει την αυτονόμηση της ουράς, οπότε το GT των 700+ χιλιάδων κατέληξε σχεδόν «ολική».

Get it on Google Play Download on the App Store