Διέλυσε τη Ferrari του 3 χλμ. από όταν την αγόρασε!

Το πόσο άτυχα είναι κάποια αυτοκίνητα, δεν χρειάζεται παρά ελάχιστα χιλιόμετρα για να το διαπιστώσουν. Τα supercars συγκαταλέγονται στα πιο επίφοβα, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως μόνο σε απειροελάχιστες περιπτώσεις οι δυνατότητές τους «ματσάρονται» από εκείνες των οδηγών τους. Μια Ferrari 488 GTB έχει να μας πει τη δική της, πικρή ιστορία.

Το κόκκινο «Cavallino Rampante» αγοράστηκε το πρωινό της Παρασκευής, στο Ντέρμπι της Αγγλίας. Ο ιδιοκτήτης της μάλλον ήθελε να πλασάρει την αγορά της ως πρωταπριλιάτικο αστείο σε φίλους και γνωστούς, εμφανίζοντας το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα μετά και αφήνοντας άπαντες άλαλους. Τελικά έπεσε ο ίδιος θύμα «φάρσας» – και μάλιστα πολύ δαπανηρής. Μόλις 3,2 χλμ. μετά την παραλαβή της Ιταλίδας, ο οδηγός/κάτοχός της παραέδειξε τον ενθουσιασμό του στο δεξί πεντάλ και κατέληξε στις μπαριέρες, του αντίθετου ρεύματος μάλιστα.

Ευτυχώς δεν χτύπησε κάποιο διερχόμενο όχημα, ούτε πεζό, ενώ ο ίδιος τη γλίτωσε με κάποια ελαφριά τραύματα. Η Ferrari από την άλλη υπέστη σημαντικές ζημιές στο εμπρός μέρος, αλλά φαίνεται πως από πλευράς μηχανικών μερών την έβγαλε σχετικά αλώβητη. Προφανώς οι 670 ίπποι και τα 760 Nm του 3.9 V8 twinturbo έπεσαν πάρα πολλά για τα χέρια του εν λόγω ανθρώπου, καταλήγοντας στις εικόνες που βλέπουμε. Με ικανό σετ χειρών επί τιμονιού, η 488 GTB μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,0 δλ. και μέχρι τα 325 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο είχε 21.565 χλμ. πριν το τρακάρισμα, έχοντας περάσει από δυο ακόμα ιδιοκτήτες χωρίς το παραμικρό. Το τρίτο χέρι, ωστόσο, αποδείχτηκε και φαρμακερό.

Get it on Google Play Download on the App Store