Διπλός πειρασμός με Subaru Impreza STI Type R

Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από ένα σπάνιο Subaru Impreza STI πρώτης γενιάς, στην έκδοση Type R κιόλας; Δυο τέτοια αυτοκίνητα, σε άψογη κατάσταση και προς αναζήτηση σπιτικού!

Τα δυο «Scoobie» βγαίνουν σε δημοπρασία από την Collecting Cars και είναι αμφότερα βελτιωμένα, αλλά με έμφαση στο στήσιμο αντί της ιπποδύναμης. Το πρώτο μας έρχεται από το Χονγκ Κονγκ και είναι βαμμένο στο Aspen White χρώμα, διαθέτοντας 17άρες ζάντες της Rays, ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Cusco, αναβαθμισμένα φρένα, μπάκετ της Recaro, aftermarket τιμόνι και μπαρόμετρο της Defi. Το οδόμετρο έχει καταγράψει 98.000 χλμ. από το 1999 που πρωτοκυκλοφόρησε το αυτοκίνητο, με τον 2λιτρο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο boxer να παραμένει στα 280 άλογα και 353 Nm.

Ίδια ισχύ χαρακτηρίζει και το μπλε, που βάσει χρωματισμού τηρεί περισσότερο τις παραδόσεις της Subaru. Το World Rally Blue πλαισιώνεται από μια τετράδα 18άρες Revolution Millenium, επίσης ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αλλά και νέα εξάτμιση. Στο εσωτερικό συναντάμε και εδώ aftermarket τιμόνι, με ακόμα περισσότερα οργανάκια. Στην κορυφή του ταμπλό έχει πάρει θέση η κλασική τριάδα της Greddy για τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες μοτέρ/τούρμπο, με παράλληλη παρουσία turbo timer και aftermarket «πηγής» της Kenwood. Το οδόμετρο έχει γράψει 113.500 χλμ. από το 1997 και το βιβλίο σέρβις αναφέρει πως πριν 1.000 χλμ. αλλάχτηκε ο συμπλέκτης, ενώ λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του ιμάντα.

Από τα δύο, το φθηνότερο είναι το πιο καινούργιο και αυτό με τα λιγότερα χιλιόμετρα. Το λευκό STI Type R κοστολογείται μέχρι στιγμής στις 15.260 δολάρια (13.500 ευρώ), την ώρα που το μπλε βρίσκεται στις 32.960 ευρώ. Για το πρώτο απομένουν 7 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία, ενώ για το δεύτερο 9. Να αναφέρουμε πως το «Τάπερ» των Impreza αποδίδει 280 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 353 Nm στις 5.000 σ.α.λ., έχοντας ένα κοντά κλιμακωμένο 5άρι χειροκίνητο να συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive. Συνδυασμός ικανός για ένα 0-100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 5 δλ. και τελική άνω των 240 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store