Δωρεάν αναβαθμίσεις για το Skoda Enyaq iV

Η Skoda θα ξεκινήσει την εγκατάσταση της νέας έκδοσης λογισμικού ME3 για τα ήδη παραδοθέντα Enyaq iV, η οποία προσφέρει πολλές βελτιώσεις στην αυτονομία, στη διαχείριση της μπαταρίας, στο Digital Cockpit, το head-up display και το σύστημα infotainment. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις θα ενημερωθούν από τους τοπικούς συνεργάτες της Skoda και θα τους ζητηθεί να κλείσουν ένα ραντεβού δωρεάν σέρβις για την εγκατάσταση του νέου λογισμικού, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου πέντε ώρες.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση λογισμικού ME3 ενσωματώνεται ήδη όλα τα μοντέλα της οικογένειας Enyaq iV που παραδίδονται τώρα. Πρόσθετα, εκτός από όλες τις τρέχουσες βελτιώσεις, μόλις γίνει αυτό, το Enyaq iV θα είναι έτοιμο για περισσότερες μελλοντικές ανέπαφες ενημερώσεις (over the air), χωρίς να χρειάζεται το αυτοκίνητο να πάει στο συνεργείο.

Όσον αφορά την μπαταρία και τη φόρτιση, το νέο λογισμικό προσφέρει, μεταξύ άλλων, μια λειτουργία φροντίδας μπαταρίας, όπου φορτίζεται μόνο στο 80% κατά την επόμενη διαδικασία φόρτισης. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της μπαταρίας και στην παράταση της διάρκειας ζωής της. Ωστόσο, η πλήρης φόρτιση θα είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, εφόσον χρειαστεί. Ο μέγιστος ρυθμός φόρτισης αυξάνεται σε 120 kW για οχήματα με μπαταρία 62 kWh και 135 kW για μοντέλα με μεγάλη μπαταρία 82 kWh. Χάρη στη βελτιωμένη θερμική διαχείριση της μπαταρίας, η πραγματική αυτονομία κίνησης αυξάνεται για τα Enyaq iV. Τα γραφικά φόρτισης και εμβέλειας στο σύστημα infotainment περιλαμβάνουν πλέον επίσης μια ένδειξη του προορισμού και τυχόν απαιτούμενων στάσεων φόρτισης.

Βελτιώσεις υπήρξαν στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και στην οθόνη head-up display, συμπεριλαμβανομένων των ενδείξεων του τρέχοντος επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας. Η κάμερα οπισθοπορείας προσφέρει αυξημένο κοντράστ, για βελτιωμένη ορατότητα του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος. Ένα κουμπί στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει γρήγορα και εύκολα μεταξύ του Adaptive Cruise Control (ACC) και του Travel Assist. Επιπλέον, πολυάριθμες διαδικτυακές υπηρεσίες Skoda Connect έχουν επεκταθεί ή βελτιωθεί, καθιστώντας τις ακόμα πιο εύχρηστες.

Get it on Google Play Download on the App Store