Δωρίζουν αυτοκίνητα για να κάνουν το εμβόλιο

Η πανδημία του Covid-19 μας ταλαιπωρεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο και πλέον έχει γίνει σαφές ότι μόνο ο εμβολιασμός της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού θα μας απαλλάξει από αυτό το μαρτύριο. Αναμενόμενα υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, οι οποίοι αρνούνται για τους όποιους τους λόγους ή φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο και αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα αλλάξει.

Κυβερνήσεις χωρών σκέφτονται διάφορους τρόπους και κίνητρα και για να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί, όπως ακούγονται και σενάρια για προνόμια των εμβολιασμένων για τη δική μας χώρα. Αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στη Ρωσία και ειδικότερα στη Μόσχα αποφάσισαν να κάνουν ένα αξιοσημείωτο βήμα. Πληροφοριακά, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιανίν, δήλωσε στις 21 Μαΐου ότι από τα 12 εκατομμύρια κατοίκους τις Μόσχας, μόνο 1,3 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί. Επίσης, χθες στη Ρωσία καταγράφηκαν 14.561 κρούσματα, από τα οποία τα περίπου 2.000 αφορούν την πρωτεύουσα.

Αντί λοιπόν να τάζουν διάφορα προνόμια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19, οι τοπικές αρχές της Μόσχας σκέφτηκαν να μοιράσουν δωρεάν 20 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα από τις 14 Ιουνίου έως τουλάχιστον τις 11 Ιουλίου, κάθε άτομο άνω των 18 ετών που εμβολιάζεται θα μπαίνει σε μια κλήρωση. Κάθε εβδομάδα πέντε τυχεροί θα κερδίζουν ένα νέο αυτοκίνητο Lada, αξίας πάνω από 1 εκατομμύριο ρούβλια (σημερινή ισοτιμία 11.500 ευρώ).

Το μοντέλο δεν προσδιορίστηκε, όμως με αυτό το ποσό προσφέρονται κορυφαίες εκδόσεις αυτοκινήτων της Lada με πλούσιο εξοπλισμό, όπως του Vesta και του Xray.

Get it on Google Play Download on the App Store