Δυσαρεστημένοι πελάτες επιστρέφουν τα Tesla

Με ένα νέο πρόβλημα έρχεται αντιμέτωπη η Tesla, αυτό της επιστροφής πολλών αυτοκινήτων από δυσαρεστημένους πελάτες. Μάλιστα συμβαίνει στη μεγαλύτερη αγορά καινούργιων αυτοκινήτων της Ευρώπης, τη Γερμανία. Εκεί, όπως και σε πολλές άλλες χώρες επιτρέπεται η αγορά αυτοκινήτου εξ αποστάσεως, δηλαδή διαδικτυακά. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο σήμερα, όμως η λειτουργία αυτής της πρακτικής ρυθμίζεται από ευρωπαϊκούς και τοπικούς κανόνες.

Μεταξύ αυτών, είναι ότι ο πωλητής υποχρεούται να παρέχει μια επαφή στη σύμβαση, όπως είναι επικοινωνία μέσω τηλεφώνου. Ωστόσο η Tesla δεν ανέφερε κάποιο τηλέφωνο στο site της για όσους έκαναν παραγγελίες μεταξύ Μαΐου 2022 και Απριλίου 2023, παρά μόνο είχε e-mail και fax. Αυτό επιτρέπει στους ιδιώτες που αγόρασαν ένα Tesla αυτή την περίοδο να το επιστρέψουν μετά από 1 χρόνο και 14 μέρες από την παραλαβή του, σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στη Γερμανία.

Εκατοντάδες πελάτες που απέκτησαν ένα Tesla διαδικτυακά και εντός αυτής της χρονικής περιόδου σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Οι λόγοι είναι πολλοί, όπως γιατί δεν είναι ικανοποιημένοι με την αυτονομία του ή με την ποιότητά του. Από το γερμανικό περιοδικό Focus αναφέρουν περίπτωση πελάτη που απέκτησε τον Οκτώβριο του 2022 ένα Tesla Model Y έναντι του ποσού των 67.820 ευρώ, αλλά είναι πολύ απογοητευμένος με την αυτονομία του. Θα μπορούσε να το πουλήσει και να πάρει ένα άλλο αυτοκίνητο, όμως θα έχανε πολλά λεφτά. Για αυτό θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του εκτεταμένου χρόνου επιστροφής.

Σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρία που τον εκπροσωπεί, υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα αγοραστές που δεν είναι ικανοποιημένοι από τα Tesla που αγόρασαν. Η αμερικανική μάρκα δεν έλυσε τα προβλήματά τους και έτσι θα ακολουθήσουν τη νόμιμη οδό για να επιστρέψουν τα προβληματικά αυτοκίνητα. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και η δικηγορική εταιρεία λέει ότι η θέση της Tesla είναι σε δύσκολη θέση και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να επιστρέψουν το αυτοκίνητο που αγόρασαν και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις θα βγουν κερδισμένοι.

Φαίνεται ότι η Tesla θα αγοράσει πίσω τα αυτοκίνητα των δυσαρεστημένων πελατών, κάτι που θα επηρεάσει την αγορά μεταχειρισμένων στη Γερμανία. Από τη στιγμή που θα προστεθούν μερικές ακόμα εκατοντάδες ανεπιθύμητα αυτοκίνητα, αναγκαστικά θα πέσουν οι τιμές τους. Οπότε όσοι κοιτούν για μεταχειρισμένο Tesla από τη Γερμανία, μπορεί να το αγοράσουν φθηνότερα. Βέβαια θα προέρχεται από πρώην απογοητευμένους κατόχους.

Get it on Google Play Download on the App Store