Είναι αυτό το Apple Car που όλοι περιμένουμε;

Μπορεί η Apple να τηρεί σιγήν ιχθύος για το αυτοκίνητο που αναμένεται να κατασκευάσει, ωστόσο οι φήμες για τον ερχομό του ολοένα και πληθαίνουν. Με τον ίδιο αυξητικό ρυθμό έρχονται στη δημοσιότητα και τα σκίτσα για το πως θα είναι αυτό το δημιούργημά της.

Κατά καιρούς δημοσιεύματα έρχονται στο προσκήνιο που κάνουν αναφορά για πιθανή συνεργασία του κολοσσού της τεχνολογίας με κάποια αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα. Και το τοπίο παραμένει θολό μιας και η Apple δεν έχει δώσει ούτε ένα μικρό δείγμα του αυτοκινήτου που ετοιμάζει. Τουναντίον είδαμε μερικά ψηφιακά σκίτσα που σύμφωνα με το δημιουργό τους, τη βρετανική εταιρεία Vanarama, βασίζονται σε γνήσια διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν από την Apple. Αρχικά το σχήμα του Apple Car ξενίζει, όντας αρκετά σφηνοειδές και ψηλό, με την μεσαία κολώνα να απουσιάζει, ενώ οι πόρτες ανοίγουν αντικριστά με άνοιγμα μεγαλύτερο των 90 μοιρών. Το εσωτερικό είναι τεχνολογικά προηγμένο, όπως αρμόζει σε μια δημιουργία της Apple με τις οθόνες να κυριαρχούν, ενώ εντυπωσιακά είναι τα περιστρεφόμενα καθίσματα. Ακόμα ένα στοιχείο που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις της τεχνολογίας είναι η ενσωμάτωση της Siri, της ψηφιακής βοηθού της εταιρείας, στο τιμόνι το οποίο διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη. Συνολικά, η καμπίνα φαίνεται ευρύχωρη κι άνετη, με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες να αναμένεται να συμβάλλουν στην αυξημένη περιμετρική ορατότητα.

Σίγουρα, αυτά τα σκίτσα δεν βασίζονται σε επίσημα renderings των σχεδιαστών της αμερικάνικης εταιρείας, αλλά σε ιδέες ανεξάρτητης εταιρείας για τις οποίες η Apple έχει καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το αν κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά θα εφαρμοστεί στο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει, θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store