Έκανε 1,6 εκατ. χλμ. με Volvo 740 και πήρε δώρο S60!

Ο υπερήφανος οδηγός ενός Volvo 740 ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την πίστη του στη σουηδική εταιρία, λαμβάνοντας ως δώρο ένα ολοκαίνουργιο S60!

Ο Jim O’Shea βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του 740 GLE που βλέπουμε, για περισσότερο από 30 χρόνια. Το αγόρασε καινούργιο, πίσω στο 1991, και αντιμετώπισε την οργή του πατέρα του, ο οποίος ήταν ντίλερ της Ford! Σε πείσμα, ο O’Shea υποσχέθηκε πως θα συμπλήρωνε 1 εκατομμύριο μίλια (1,6 εκατ. χλμ.) με το «τετράγωνο» σεντάν. Κάτι που εν τέλει κατάφερε έπειτα από 3 δεκαετίες, 1 αλλαγή κινητήρα και 2 κιβωτίου. Η αντικατάσταση του μοτέρ, βέβαια, έγινε στις 585.000 μίλια (941.466 χλμ.), οπότε τα λεφτά του τα έβγαλε με το παραπάνω.

Η αντιπροσωπεία από την οποία είχε αγοράσει το 740, διατηρεί πολιτική επιβράβευσης για όσους φτάνουν στο ορόσημο του 1 εκατ. μιλίων. Επιβράβευση που παίρνει τη μορφή ενός ολοκαίνουργιου Volvo, στην κατηγορία αυτού που μηδενίζει το κοντέρ. Πνευματικός απόγονος του 740, έστω σύμπαντα μακριά σε σχεδίαση, φιλοσοφία και τεχνολογία, είναι το S60. Ένα γυαλιστερό και κατάμαυρο, λοιπόν, έβαλε τον φιόγκο του και περίμενε τον O’Shea να το παραλάβει. Η παράδοση απέκτησε απείρως πιο συναισθηματικό χαρακτήρα, όταν έγινε γνωστό πως θα γινόταν από τον άνθρωπο που του είχε πουλήσει το 740, 31 χρόνια πριν! Σήμερα, φυσικά, δεν είναι απλώς πωλητής, αλλά διευθυντής. Η θέση και η καρέκλα, πάντως, δεν τον έκαναν να ξεχάσει ούτε τον O’Shea, ούτε το GLE του.

Ο Αμερικανός μπήκε περιχαρής στην καμπίνα του S60 και μπορούμε να φανταστούμε το πολιτισμικό σοκ που υπέστη, περνώντας σε αυτή από το εσωτερικό του 31χρονου Volvo. Εμείς δεν έχουμε, παρά να του ευχηθούμε «καλορίζικο» και «καλοτάξιδο»!

Get it on Google Play Download on the App Store