Έκανε γκελ το VW Tiguan στον τάρανδο (+video)

Το ανανεωμένο VW Tiguan 1.5 TSI 150 PS δοκιμάστηκε στην απότομη αλλαγή πορείας, ή αλλιώς το γνωστό τεστ αποφυγής ταράνδου, από τους Ισπανούς συναδέλφους του km77.com. Οι εντυπώσεις που τους άφησε ήταν ανάμεικτες, αφού ναι μεν πέρασε με αρκετά χιλιόμετρα, όμως με +1 χλμ./ώρα παραπάνω άλλαξε τελείως συμπεριφορά.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το plug-in υβριδικό VW Tiguan;

Η πρώτη δοκιμή να ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς να ρίξει κανένα κώνο, έγινε με απόλυτη επιτυχία, με ταχύτητα εισόδου 75 χλμ./ώρα. Το ESP αντέδρασε ακαριαία και η ταχύτητα εξόδου ήταν πολύ χαμηλή. Στη δεύτερη προσπάθεια με 77 χλμ./ώρα που είναι και το σημείο αναφοράς, το μικρομεσαίο SUV της VW πέρασε σχετικά άνετα, αφού και πάλι το ESP λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά. Ωστόσο, παρά τις μικρές κλίσεις του αμαξώματος, εμφανίστηκαν κάποιες αναπηδήσεις από την ανάρτηση.

Στο τρίτο πέρασμα με 78 χλμ./ώρα, όλα άλλαξαν εντελώς (πληροφοριακά το T-Cross έχει περάσει με 79 χλμ./ώρα). Οι αναπηδήσεις έγιναν τόσο έντονες, που το αυτοκίνητο σηκώθηκε στους δύο τροχούς και ίσως να έμεινε για λίγο μόνο με τον ένα στην άσφαλτο από το γκελ που έκανε στους απότομους ελιγμούς. Να σημειωθεί ότι το Tiguan R Line της δοκιμής διέθετε την στάνταρ ανάρτηση (όχι την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη) και πατούσε σε 19 ιντσών ζάντες με ελαστικά Pirelli Scorpion 255/45.

Δείτε ακόμα: Το καλύτερο αυτοκίνητο στις 12.990 ευρώ

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store