Εκθαμβωτική Lancia Delta HF Integrale 320HP

Στο άκουσμα του ονόματος Lancia, ένα μοντέλο έρχεται αμέσως στο νου, όλων των «βενζινοαίματων». H Delta Integrale, ανεξαρτήτως έκδοσης, ισχύος κ.λπ. Η χαρακτηριστική της φυσιογνωμία είναι χαραγμένη στο μυαλό και δύσκολα ξεχνιέται, ενώ η αγάπη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αναζωπυρώνεται κάθε φορά που εμφανίζεται ένα άριστα διατηρημένο μοντέλο προς πώληση.

Δείτε ακόμα: Πόσα θα δίνατε για μια Lancia Delta Integrale;

Η εικονιζόμενη Lancia Delta HF Integrale Evo II 16V αποτελεί ένα τέτοιο δείγμα, άριστα συντηρημένο, το οποίο σίγουρα αρκετοί θα ήθελαν να το έχουν στην κατοχή τους, να το ευχαριστιούνται στην οδήγηση και να το προσέχουν σαν τα μάτια τους. Ωστόσο, η απόκτησή του προϋποθέτει ένα πολύ γερό προϋπολογισμό, αφού η εταιρία που το πουλά ζητά το ποσό των 118.000 ελβετικών φράγκων (110.000 ευρώ). Πρόκειται για μοντέλο ταξινομημένο τον Αύγουστο του 1993, με μόλις 59.400 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του, με το εργοστασιακό φλογερό κόκκινο χρώμα και με το εκπληκτικό σαλόνι με τις επενδύσεις Alcantara.

Δείτε ακόμα: Lancia Delta: To άδοξο τέλος ενός θρύλου (+videos)

Μηχανικά, ο 2λιτρος turbo κινητήρας με την εργοστασιακή απόδοση των 215 ίππων έχει δεχτεί τις περιποιήσεις του βελτιωτή Boldetti και η ισχύς έχει ανέβει στους 320 ίππους. Οι μετατροπές που έχουν γίνει στο μοτέρ περιλαμβάνουν σφυρήλατα έμβολα, μεγαλύτερο turbo, γυαλισμένη κυλινδροκεφαλή και νέα εξάτμιση. Επιδόσεις δεν αναφέρονται, ωστόσο θα είναι σημαντικά πιο γρήγορη από την εργοστασιακή Delta με την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ.

Για όποιον αναζητά μια πολύ καλά διατηρημένη Delta Integrale και έχουν την οικονομική άνεση, η συγκεκριμένη φαίνεται να αποτελεί μια ιδανική λύση.

Δείτε ακόμα: Αγέραστη Lancia Delta Integrale 2.0 HF Turbo (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store