«Ελληνική» Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4 με πινακίδες!

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης και ειδικά όταν ξεκίνησε, τα πρώτα θύματα ήταν τα αυτοκίνητα με κινητήρες από 2.000 κ.εκ. και άνω, αφού τα πάγια έξοδά τους και η υψηλή φορολογία τα έκαναν πολύ ασύμφορα. Χιλιάδες αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες πωλήθηκαν σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές και έφυγαν για το εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι κάτοχοί τους να χάσουν πολλές χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να διώξουν το «βάρος» των πολλών κυβικών από πάνω τους.

Δείτε ακόμη: Alfa Romeo και Honda οι πιο έμπιστες μάρκες!

Μόνο έκπληξη προκαλεί σήμερα να βλέπεις στο δρόμο να κυκλοφορεί με πινακίδες και σε άριστη κατάσταση μια κόκκινη, πανέμορφη εργοστασιακή Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4. Σίγουρα στην Ελλάδα θα υπάρχουν μετρημένα στα δάκτυλα τέτοια μοντέλα (μπορεί και κανένα άλλο σε κυκλοφορία), ενώ ακόμα και όσοι την αναζητήσετε σε γνωστό site αγγελιών, δεν θα βρείτε κανένα να πωλείται. Χίλια μπράβο αξίζει ο κάτοχος αυτής της Alfa Romeo 159, ο οποίος όχι μόνο την κράτησε, αλλά φαίνεται ότι την προσέχει και σε κάνει να γυρίσεις κεφάλι για να τη χαζέψεις.

Πληροφοριακά, η Alfa Romeo 159 κατασκευάστηκε μεταξύ 2004 – 2011. Για πέντε χρόνια υπήρξε ένα κενό στη μεσαία γκάμα τις μάρκας, μέχρι τo λανσάρισμα της άκρως δυναμικής, Giulia το 2016, η οποία έφερε ξανά την πίσω κίνηση. Όσον αφορά την κορυφαία 159, εφοδιαζόταν με τον 3.2 λτ. V6 κινητήρα των 260 ίππων και 322 Nm ροπής, ο οποίος ξεχώριζε και για τον σπορ ήχο του. Σε συνδυασμό με την 4κίνηση, επιτάχυνε το βαρύ αμάξωμα των 1.740 κιλών από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ. και η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 240 χλμ.

Δείτε ακόμη: Τα ρεκόρ της Alfa Romeo Stelvio QV από μέσα (+videos)

Εμείς, θα ευχηθούμε ολόψυχα, πολλά, ευχάριστα και ασφαλή χιλιόμετρα στον κάτοχο αυτής της ξεχωριστής, κορυφαίας Alfa Romeo 159.

Get it on Google Play Download on the App Store