Ελληνική BMW M5 V10 σε νεκροφόρα!

Μια από τις ταχύτερες και τη μοναδική V10 νεκροφόρα στον κόσμο μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει η Ελλάδα, στους δρόμους της οποίας εντοπίστηκε μια ειδικά μεταποιημένη BMW M5 E60!

Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, η αυξημένων μεταφορικών δυνατοτήτων Βαυαρή απαθανατίστηκε στον Πειραιά από τον Στέλιο Τρανταλίδη, κοντά στο Δημοτικό Θέατρο. Όπως βλέπουμε, το αμάξωμα είναι εντελώς αλλαγμένο από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Με λίγο διαφορετική διαμόρφωση θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τη shooting brake εκδοχή της Ε60. Τα παράθυρα είναι κατάμαυρα φιμέ, οπότε δεν γίνεται να έχουμε εικόνα από μέσα. Από έξω, όμως, τα πλάνα δείχνουν τους προφυλακτήρες, τις τετραπλές απολήξεις, τα «βράγχια» στα φτερά και τις 19άρες ζάντες της M5. Αν υπάρχει και ο 5.0λιτρος V10 κάτω από το καπό, επίσης είναι άγνωστο. Ουκ ολίγες 520i κυκλοφορούν με το bodykit της M5, συνεπώς υπάρχει πιθανότητα η συγκεκριμένη να μην είναι ορίτζιναλ στο μηχανοστάσιο. Εμφανισιακά, πάντως, ουδεμία αντίρρηση.

Αν είναι αυθεντική M5 E60, απολαμβάνει το προνόμιο του ατμοσφαιρικού V10 των 4.999 κ.εκ. Ο S85 αποδίδει 507 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. και 520 Nm στις 6.100 σ.α.λ., έχοντας παράλληλα τον κόφτη στις 8.250 σ.α.λ. Το 7άρι ημιαυτόματο SMG III φροντίζει για την αποστολή της ισχύος στους πίσω τροχούς, εξασφαλίζοντας -πάντα στην κανονική M5- επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 250 χλμ./ώρα, η οποία ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα δίχως τον κόφτη. Αν υπάρχουν τα ίδια μηχανικά μέρη εδώ, αναμενόμενα οι επιδόσεις δεν θα είναι το ίδιο γρήγορες λόγω αυξημένου βάρους και χειρότερης αεροδυναμικής. Και πάλι, θα μιλάμε για μια από τις πιο γρήγορες (γιατί η ταχύτερη είναι αυτή εδώ) νεκροφόρα στον κόσμο. Ακόμα και ιμιτασιόν να είναι, παραμένει ένα από τα πιο ιδιαίτερα οχήματα του είδους στον πλανήτη.

Get it on Google Play Download on the App Store