Ελληνικός φορτιστής με… βάση για καφέ!

Ο καφές αποτελεί βασική καθημερινή απόλαυση εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως και άλλωστε ισχύει στη χώρα μας, όπου ένα με δύο καφεδάκια την ημέρα είναι απαραίτητα για πολλούς. Το κακό είναι ότι συνάνθρωποί μας αφού πιούν το αγαπημένο τους φραπέ, εσπρέσο ή καπουτσίνο για παράδειγμα, μετά παρατάνε το πλαστικό ποτήρι όπου τους βολέψει.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η εικόνα που βλέπετε και προέρχεται από υπόγειο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ. Εκεί τυγχάνει να υπάρχουν και δύο ταχυφορτιστές για αυτοκίνητα, άσχετα αν τις περισσότερες φορές καταλαμβάνουν τη θέση αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται φόρτιση. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ελληνική νοοτροπία του «βολέματος» και του «ωχ αδελφέ». Όσο για την καθαριότητα σε δημόσιους χώρους και αυτή πάει περίπατο.

Εν προκειμένω, κάποιος ασυνείδητος, αφού τελείωσε το φραπεδάκι του, παράτησε το ποτήρι πάνω στο μεταλλικό κολωνάκι που προστατεύει τους φορτιστές από τυχόν επαφές με οχήματα. Σου λέει, «όλο και κάποιος υπάλληλος του σούπερ μάρκετ θα βρεθεί να το μαζέψει. Γιατί να κάνω δέκα βήματα παραπέρα να το πετάξω στον κάδο; Δε βαριέσαι…»

Δυστυχώς αυτή η κάκιστη νοοτροπία είναι ορατή παντού, αφού οι δρόμοι είναι γεμάτοι με σκουπίδια. Όταν σε άλλες πόλεις της Ευρώπης ψάχνεις να βρεις ακόμα και ένα χαρτάκι πεταμένο (δεν μιλάμε για μπουκάλια νερού, πλαστικά ποτήρια κ.λπ.). Εδώ όμως ο καθένας κάνει του κεφαλιού του, αδιαφορώντας για τους γύρω του και το περιβάλλον που ζει και κινείται καθημερινά.

Get it on Google Play Download on the App Store