«Έμεινε» το φορτηγό της Tesla (+video)

Η Tesla έχει αποδείξει ότι δεν ασχολείται μόνο με τα αυτοκίνητα. Ολόκληρο διαστημικό πρόγραμμα έχει η εταιρία του Elon Musk, να μπει στην αγορά των φορτηγών θα δίσταζε; Όπως φαίνεται, όμως, πιο εύκολο είναι για τους Αμερικανούς να στέλνουν πυραύλους στο διάστημα, παρά να φτιάξουν φορτηγό που να μην ακινητοποιείται στη μέση του δρόμου.

To project για τράκτορα από την Tesla ξεκίνησε πριν 5 χρόνια, με τις καθυστερήσεις να δίνουν και να παίρνουν. Ο προγραμματισμός κατέληξε τελικά πως οι πρώτες παραγγελίες θα ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου, αλλά τέτοιες εικόνες μάλλον δείχνουν πως θέλει ακόμα χρόνο για να τελειοποιηθεί το όχημα. Τα πλάνα έρχονται από το Fremont, όπου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της εταιρίας, και απεικονίζουν το Semi (όπως ονομάζεται, εκ του «semi truck» της αμερικανικής διαλέκτου) να προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, έχοντας σταματήσει καταμεσής του οδοστρώματος.

Ο δρόμος μάλιστα έκλεισε τελείως, καθώς χρειάστηκε η επέμβαση του κινητού συνεργείου, της αστυνομίας, και εν τέλει του γερανού. Το video τραβήχτηκε από την dashcam άλλου φορτηγού και δεν ρίχνει φως σχετικά με τα αίτια, που οδήγησαν στην ακινητοποίηση του πρωτοτύπου. Δεδομένου πως μιλάμε για ηλεκτρικό, και δη Tesla, είτε κάποιο μηχανικό πρόβλημα ήταν υπεύθυνο, είτε άδειασε η μπαταρία. Να έπεσε τόσο έξω ο οδηγός του Semi ή ο υπολογιστής ταξιδιού με την αυτονομία, όμως, και τόσο κοντά στο εργοστάσιο, φαντάζει δύσκολο.

Μόλις πρόσφατα ο Musk επιβεβαίωσε πως οι παραδόσεις του Tesla Semi θα ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου, με τα πρώτα δείγματα να παραδίδονται στην PepsiCo. Πόσα φορτηγά θα πάρει η πολυεθνική ή πόσα φορτηγά θα παραχθούν γενικά, όπως και η τιμή του Semi, παραμένουν άγνωστα.

Get it on Google Play Download on the App Store