Έμπορος ξέχασε ένα Peugeot του 1990 με 65 χλμ.!

Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει στον εξοπλισμό του τουλάχιστον 6 αερόσακους, πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, οθόνη αφής και ένα σωρό καλούδια για να είναι σύμφωνο με την εποχή του. Ωστόσο, πριν αρκετά χρόνια όλα αυτά ήταν άγνωστα ειδικά για τα αυτοκίνητα πόλης, αφού στον εξοπλισμό τους δεν διέθεταν απολύτως τίποτα.

Σε αυτή την «αγνή» εποχή της αυτοκίνησης μας γυρνάει το Peugeot 205 που βλέπετε. Μπορεί να μην είναι GTi ή γενικότερα κάποια ειδική έκδοση, αλλά ένα απλό 1.100άρι. Όμως από το 1990 έως σήμερα δεν ταξινομήθηκε ποτέ και το οδόμετρό του γράφει μόνο 65 χιλιόμετρα! Το συγκεκριμένο μουσειακό 205 ανήκε σε εξουσιοδοτημένο έμπορο της Peugeot, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Αγοράστηκε την άνοιξη του 2021 από τον σημερινό του ιδιοκτήτη και έχει βγει σε δημοπρασία (δείτε εδώ). Προς το παρόν έχει φτάσει τις 8.500 ευρώ και η προσφορά κλείνει σε δύο μέρες.

Το μικρό γαλλικό μοντέλο των 90s έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση εξωτερικά, στο εσωτερικό του και μηχανικά. Επίσης, δεν έχει δεχτεί καμία επέμβαση, σκουριές δεν υφίσταται και γενικά είναι ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το βλέπεις μετά από τόσα χρόνια.

Κάτω από το εμπρός καπό του φιλοξενείται ο γνωστός και «φορεμένος» για χρόνια από πολλά Peugeot και Citroen κινητήρας TU των 1.124 κ.εκ. Το 4κύλινδρο και 8βάλβιδο μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 50 ίππους, ενώ έχουν αλλαχτεί όλα τα φίλτρα και υγρά, ο ιμάντας χρονισμού και η μπαταρία. Επίσης, φοράει ακόμα τα εργοστασιακά ελαστικά, τα οποία φυσικά θε πρέπει να αντικατασταθούν, εφόσον όποιος το πάρει το κυκλοφορήσει και δεν το «ξεχάσει».

Δείτε αυτό το σπάνιο Peugeot 205 και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store