Ενισχύεται το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Φεβρουάριο, με αναδρομική ισχύ από τα τέλη Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, αναμένεται να υπάρξει αύξηση κατά 30% στην επιδότηση αγοράς ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με το συνολικό ποσό επιδότησης να αγγίζει τα 8.000 ευρώ. Επιπλέον προωθείται σημαντικά κι η αγορά ηλεκτρικών δίκυκλων! Απώτερος σκοπός του Υπουργείου είναι ενισχυθούν σημαντικά οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κι επιπλέον να ανανεωθεί ο παλαιός στόλος των οχημάτων και φυσικά να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Για ηλεκτρικά δίκυκλα ή τρίκυκλα η επιδότηση θα ανέρχεται σε 40% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α., με μέγιστο ποσό τις 3.000 ευρώ. Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά ποδήλατα το ποσό της επιδότησης θα είναι κι αυτό στο 40% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α., με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ. Για τις εταιρείες το bonus θα αγγίζει το 25% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων με μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ για 1 έως και 20 επιβατικά ή επαγγελματικά οχήματα. Το ποσό της επιδότησης θα μειώνεται κατά 20% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων με μέγιστο ποσό τις 6.000 ευρώ αν η εταιρεία αιτείται άνω των 20 ηλεκτρικών οχημάτων.

Σημαντική επιδότηση θα υπάρξει και για τα ταξί, το ύψος της οποίας θα αγγίξει τα 22.500 ευρώ (μαζί με την απόσυρση), σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως μια κίνηση που σκοπό έχει να βελτιωθεί η εικόνα των μεγάλων πόλεων. Όπως δήλωσε ο Υπουργός, από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθούν 40 εκατομμύρια ευρώ για την αντικατάσταση των παλιών ταξί.

Get it on Google Play Download on the App Store