Επένδυση «μαμούθ» και 15 νέα ηλεκτρικά Kia

Σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, η Kia παρουσίασε το EV9 στην Ευρώπη, παρέχοντας ενημέρωση για την τολμηρή εταιρική στρατηγική της μάρκας και προβάλλοντας τις τελευταίες καινοτομίες που θα βοηθήσουν τη μάρκα να μεταμορφώσει την κινητικότητα στην Ευρώπη, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Αυτές οι ανακοινώσεις βασίζονται στην επιτυχημένη στρατηγική «Plan S» της εταιρείας, που φιλοδοξεί να γίνει πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας με βάση τρεις κύριους πυλώνες: «άνθρωποι», «πλανήτης» και «κέρδος». Κάτω από αυτούς τους πυλώνες, η Kia προσπαθεί να ενισχύσει την αξία των πελατών ακολουθώντας μια πελατοκεντρική προσέγγιση στις επιχειρήσεις, να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα χρησιμοποιώντας πιο βιώσιμα υλικά και να δημιουργήσει έσοδα.

Μετά τη βραβευμένη επιτυχία του EV6, η Kia ενισχύει τη δέσμευσή της για ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη με σημείο αναφοράς το EV9. Η αυξανόμενη γκάμα των EV που θα κυκλοφορήσει η Kia μέχρι το 2027 με 15 μοντέλα είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διατήρηση της Ευρώπης ως τη νούμερο ένα αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας, με το λανσάρισμα του EV9 στην Ευρώπη να έρχεται αφού η Kia σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο, εκ των οποίων το 34,9% ήταν ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Kia σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο 55% (2,38 εκατομμύρια μονάδες) των συνολικών πωλήσεων έως το 2030 και να γίνει κορυφαία μάρκα EV. Αυτό ενισχύεται από την επένδυση της Kia 22 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, με το 45% να αφιερώνεται σε μελλοντικούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως η ρομποτική, η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση.

Η θέση της Kia στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη. Η εταιρεία πούλησε 542.423 οχήματα στην Ευρώπη πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 7,9% από το 2021. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποτελούσαν το 35,9% αυτών των πωλήσεων. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στο ταξίδι της Kia να γίνει πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, με την εταιρεία να στοχεύει σε αύξηση 28,5% των EVs στην Ευρώπη τα επόμενα επτά χρόνια.

Η οδήγηση του οράματος της Kia για βιώσιμη κινητικότητα θα επιτευχθεί μέσω του στρατηγικού πλάνου «Plan S» της εταιρείας. Αυτό συνεπάγεται την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης για να επιτευχθούν ετήσιες πωλήσεις παγκοσμίως 1,6 εκατομμυρίων ηλεκτρικών ηλεκτρικών μπαταριών έως το 2030 και να γίνει ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές EV παγκοσμίως. Περιλαμβάνει επίσης την επέκταση της εφαρμογής συνδεδεμένων χαρακτηριστικών και τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης σε όλα τα νέα οχήματα, ώστε να είναι έτοιμα για το μέλλον, όπως το EV9. Στην Ευρώπη, η Kia σχεδιάζει να παράγει μικρού και μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικά οχήματα από το 2025 και μετά στο εργοστάσιό της στη Σλοβακία, καθώς αποτελούν τους βασικούς μοχλούς των πωλήσεων στην περιοχή.

Get it on Google Play Download on the App Store