Έπεσε σε περιπολικό γιατί έβλεπε ταινία! (+video)

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα ηλεκτρονικά και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με την οδήγηση. Το συμπέρασμα είναι πως, προς το παρόν, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ρόλο του ανθρώπου πίσω από το τιμόνι. Άποψη την οποία συμμερίζεται στο ακέραιο ο Keith Stone, έπειτα από μια τρομακτική σύγκρουση που θα μπορούσε να του έχει στοιχίσει τη ζωή.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει η συντήρηση ενός Tesla Model S;

Ο Stone είναι σερίφης στο Nash County, στη Βόρεια Καρολίνα. Αυτός και ο βοηθός του βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στον αυτοκινητόδρομο 64, προκειμένου να βοηθήσουν σε ατύχημα που είχε συμβεί. Ενόσω ασφάλιζαν το σημείο, κλείνοντας τη λωρίδα, ένα Tesla Model S καρφώθηκε στο Dodge Charger τους και τους πέταξε με δύναμη στο έδαφος. Για καλή τους τύχη, τη γλίτωσαν μόνο με την πτώση και κάποιες γρατζουνιές. Τι έστειλε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πάνω στο περιπολικό. Όπως παραδέχθηκε ο οδηγός του, Devainder Goli, το γεγονός ότι έβλεπε ταινία στο κινητό του!

Δείτε επίσης: Πόσο κάνει το φθηνότερο Tesla στην Ελλάδα;

Ο Goli έκανε αυτό που κάνουν πολλοί κάτοχοι Tesla στην Αμερική: έθεσε σε λειτουργία το σύστημα Autopilot και έκανε οτιδήποτε άλλο, παρά να ασχολείται με τον χειρισμό του αυτοκινήτου. Όπως έχει συμβεί στις περισσότερες ανάλογες περιπτώσεις, προκλήθηκε ατύχημα. Ο σερίφης Stone ήταν δεικτικός μετά το πέρας της περιπέτειάς του: «Το περιστατικό μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως τα ηλεκτρονικά και η αυτοματοποίηση των αυτοκινήτων, δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά του οδηγού. Αρκεί αυτός να έχει το νου του στο δρόμο και να μην μιλάει στο τηλέφωνο, στέλνει μηνύματα ή βλέπει video στο κινητό».

Διαβάστε ακόμα: Είναι τα ηλεκτρονικά η λύση για όλα;

Get it on Google Play Download on the App Store