Επετειακή δεύτερη νιότη για Peugeot 205 GTi

Για την 210η επέτειο της Peugeot (το 1810 ιδρυθείσα, ως κατασκευαστής ποδηλάτων και μηχανών αλέσματος καφέ) το τμήμα Aventure της εταιρίας γιορτάζει, αναπαλαιώνοντας και εν συνεχεία πουλώντας μια σειρά από εμβληματικά αυτοκίνητα του Γάλλου κατασκευαστή.

Δείτε ακόμα: Αναβίωση του Fiat 126 μετά από μισό αιώνα

Το μοντέλο που ανοίγει την αυλαία, είναι ίσως το πιο γνωστό και αντιπροσωπευτικό με σήμα το λιοντάρι: το 205 GTi. Με τον τετρακύλινδρο XU9JA των 1.905 κ.εκ. κάτω από το καπό, 130 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 164 Nm στις 4.750 σ.α.λ. στους εμπρός τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Μετά το πέρας της αναπαλαίωσης, το μαύρο Peugeot θα είναι σε θέση να επιταχύνει σε 7,8 δλ. στα πρώτα 100 χλμ./ώρα και να ξεπεράσει τα 200 χλμ./ώρα (202) τελικής, αριθμοί που χαρακτήριζαν το αυτοκίνητο όταν παρουσιάστηκε, πριν 33 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Τι κινητήρα είχε το Peugeot 406 «Τaxi»; (+video)

Τα ανταλλακτικά προέρχονται από 7ετή προσπάθεια της Aventure Peugeot, που όχι μόνο συγκέντρωνε ανταλλακτικά από όλο τον κόσμο προκειμένου να δημιουργήσει απόθεμα, αλλά δημιούργησε ολοκαίνουργια μέσω τρισδιάστατων εκτυπώσεων. Οι αναπαλαιώσεις θα λάβουν χώρα στα εργαστήρια Musée de l’Aventure της Peugeot στο Sochaux, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την τεχνογνωσία των μηχανικών που εμπλέκονται σε αυτή. Τα οχήματα που θα αναπαλαιωθούν, θα λάβουν πιστοποιητικό γνησιότητας και κατόπιν θα τεθούν προς πώληση, έναντι αδρών αντιτίμων κάθε φορά.

Δείτε ακόμα: Peugeot 205 GTI «έφυγε» για 34.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store