Επετειακό Lada Niva από τη Γερμανία

Το Lada Niva ή 4×4 το οποίο πωλούνταν μέχρι πρόσφατα στη μοναδική χώρα της Ε.Ε., τη Γερμανία, πλέον σταμάτησε να διατίθεται. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον για το σκληροτράχηλο εκτός δρόμου μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει και ποιο είναι το ακριβότερο Lada;

Η Γερμανική εταιρεία Partisan Motors με τους Ρώσους ιδιοκτήτες και επικεφαλής, αποφάσισαν να δώσουν τη λύση, κατασκευάζοντας τη δική τους γραμμή παραγωγής για το Niva. Μάλιστα, θα λανσάρουν το επετειακό Lada 4×4 – Lada 50th Anniversary Limited Edition, για τα γιορτάσουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της AvtoVAZ. Το συλλεκτικό Niva θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 αντίτυπα και όπως μπορούμε να δούμε από το πρώτο σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα η Partisan Motors, το αυτοκίνητο θα έχει τονισμένα τα off road χαρακτηριστικά του.

Εξωτερικά το Lada 4×4 – Lada 50th Anniversary Limited Edition θα ξεχωρίζει από τα χωμάτινα ελαστικά με τις ειδικές ζάντες αλουμινίου, τις ράγες οροφής, τις προσθήκες στα φτερά, τα σκαλοπάτια στα μαρσπιέ, τον αναπνευστήρα, τον αεραγωγό στο καπό και το νέο προφυλακτήρα εμπρός με τους γάντζους και τον εργάτη. Το επετειακό Niva θα διατεθεί αποκλειστικά στη Γερμανία και καθόλου στην Ρωσία. Η τιμή του δεν θα είναι χαμηλή όπως το βασικό μοντέλο που πωλείται στην Ρωσία, αφού μαζί με όλους τους φόρους θα κοστολογείται στις 19.900 ευρώ. Σίγουρα πολλά λεφτά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας, όμως έχει φανατικό κοινό και σίγουρα και τα 50 αντίτυπα θα βρουν αγοραστές.

Δείτε ακόμα: Πανάκριβη η αγορά Lada Niva στην Ευρώπη

Get it on Google Play Download on the App Store