Επίσημο: Η Audi μπαίνει στη Formula 1!

Έπειτα από την έντονη φημολογία, έρχεται η επιβεβαίωση για την είσοδο της Audi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων, αρχής γενομένης από τη σεζόν του 2026.

Η επίσημη ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά από τη δημοσίευση των νέων κανονισμών για τις μονάδες ισχύος, που θα ισχύσουν από το 2026 και έχουν σκοπό να καταστήσουν δυνατή και ελκυστική την παρουσία νεοφερμένων στην κορωνίδα του motorsport, σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Τα νέα κινητήρια σύνολα θα διατηρήσουν την τρέχουσα αρχιτεκτονική του 1.6 V6 τούρμπο , αλλά θα διαθέτουν αυξημένη ηλεκτρική ισχύ και 100% βιώσιμα καύσιμα, δύο παράγοντες που η Audi λέει ότι ήταν βασικοί για την είσοδό της στο πρωτάθλημα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την Audi στη Formula 1, μια εμβληματική αυτοκινητοβιομηχανία μάρκα αυτοκινήτου, πρωτοπόρο και ηγέτιδα δύναμη στις τεχνολογικές καινοτομίες», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1 Stefano Domenicali, ο οποίος εργάστηκε για τη VW σε μια σύντομη θητεία το 2014. «Είναι μια σημαντική στιγμή για το άθλημά μας, που υπογραμμίζει την τεράστια δύναμή μας ως διαρκώς αναπτυσσόμενη παγκόσμια πλατφόρμα. Είναι επίσης μεγάλη αναγνώριση ότι η αλλαγή στα βιώσιμα καύσιμα μας αποτελεί μια μελλοντική λύση για την αυτοκίνηση. Όλοι ανυπομονούμε να δούμε το λογότυπο της Audi στο grid και θα ακούσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες από τους ίδιους, για τα σχέδιά τους, εν ευθέτω χρόνω».

H γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την είσοδό της στην F1 σε συνέντευξη Τύπου στο Σπα, ενόψει του Grand Prix του Βελγίου το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οι εγκαταστάσεις της Audi Sport στο Neuburg θα είναι εκεί που θα αναπτυχθεί η μονάδα ισχύος, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία που ένα σύστημα κίνησης F1 θα κατασκευαστεί στη Γερμανία. Η Audi λέει ότι υπάρχουν ήδη πάγκοι δοκιμών για δοκιμές V6, καθώς και για δοκιμές ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίας στη βάση τους στο Neuburg. Επί του παρόντος εργάζονται στην πρόσληψη προσωπικού και την κατασκευή υποδομών, μέχρι το τέλος του έτους. Στη συνέχεια, θα έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια για να βελτιώσουν τη μονάδα ισχύος πριν εισέλθουν στην F1.

Ο κατασκευαστής δήλωσε πως επίκεται ανακοίνωση σχετικά με το ποια ομάδα θα φοράει τα μοτέρ της, αν και ήδη ακούγεται πως θα είναι η Sauber (νυν Alfa Romeo).

Get it on Google Play Download on the App Store