Επίσημο: Η Lancia Delta επιστρέφει!

Οι επιστροφές δεν σταματάνε στον όμιλο Stellantis, καθώς μετά το Fiat Punto επιβεβαιώθηκε το comeback και της Lancia Delta!

Ο νέος CEO της ιταλικής φίρμας, Luca Napolitano, επισημοποίησε αυτό που άπαντες θέλαμε να ακούσουμε. Σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, δήλωσε πως το ιταλικό μικρομεσαίο θα αναβιώσει: «Όλοι θέλουν τη Delta και δεν γίνεται να λείπει από τα πλάνα μας. Θα επιστρέψει και θα είναι πραγματική Delta. Ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας». Και για να λυθούν τυχόν απορίες σχετικά με τη μορφή της: «Φυσικά θα είναι ηλεκτρική».

Η χρονική τοποθέτηση της αναγέννησης για τη Delta τοποθετείται στο 2026, χρονιά που το οργανόγραμμα της Stellantis αναφέρει ως απαρχή της ηλεκτρικής εποχής για το Τορίνο. Η νέα Delta κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας eVMP από το PSA, που θα ονομαστεί STLA Medium. Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για αυτονομία που θα αγγίζει τα 700 χλμ., αλλά ως στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

Πέρα από την επιστροφή της Delta, η Lancia θα αντικαταστήσει επιτέλους το αειθαλές Ypsilon. Το σουπερμίνι βρίσκεται στην αγορά από το 2011 και τα τελευταία χρόνια κρατά μόνο του στην επιφάνεια, ολόκληρη την εταιρία. Ο αντικαταστάτης θα λανσαριστεί το 2024 και θα είναι το τελευταίο μοντέλο των Μιλανέζων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Get it on Google Play Download on the App Store