Έρχεται εντελώς διαφορετικό GR 86 από τη Lexus

Τα διδυμάκια Toyota GR 86 και Subaru BRZ ετοιμάζονται να μπουν στην κατηγορία των πολυτέκνων, αλλά όχι και των τριδύμων. Υπεύθυνη για την έντονη διαφοροποίηση, η Lexus.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό site Spyder7 και κατασκοπευτικές φωτογραφίες, που δείχνουν ένα υπό εξέλιξη κουπέ με τα σήματα της ιαπωνικής εταιρίας, βρίσκεται στα σκαριά μια ριζικά διαφοροποιημένη εκδοχή των GR 86/BRZ, που φέρεται πως θα ονομαστεί «UC» (Urban Coupe). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο δίθυρο της Lexus θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε διαστάσεις, φτάνοντας στα 4,49 μέτρα (από 4,26 του «Toyobaru»), ενώ θα διαφέρει σε εξίσου αυξημένο βαθμό εντός. Τα εσωτερικά των UX και NX θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, χαρίζοντας στο κουπέ της Lexus την απαραίτητη premium αύρα που αντιπροσωπεύει τη φίρμα από τη Ναγκόγια.

Οι μεγάλες αλλαγές θα συνεχιστούν και κάτω από το αμάξωμα, όπου το UC λέγεται πως θα διαθέτει μια υβριδική μορφή του 2.4 boxer. Τα ιαπωνικά μέσα κάνουν λόγο για plug-in hybrid σύνολο, ωστόσο το πλησιέστερο υπάρχον σύστημα τέτοιας φιλοσοφίας είναι αυτό του Subaru Crosstrek Hybrid, που διαθέτει 2λιτρο boxer. Οπότε αν ευσταθεί το σενάριο του PHEV Lexus κουπέ, θα πρέπει κάπως να συνδυαστούν ηλεκτροκινητήρας και μπαταρία με τον 2.4 D-4S. Τα αποκαλυπτήρια αναμένονται μέσα στο επόμενο έτος.

Get it on Google Play Download on the App Store