Έρχεται νέο Lexus LFA με 950 άλογα!

Οι φήμες είναι έντονες και θέλουν τη Lexus να δουλεύει πυρετωδώς για να φέρει στο προσκήνιο το νέο και πανίσχυρο LFA, περίπου το 2025.

Επιπρόσθετα οι πηγές αναφέρουν πως το νέο Lexus LFA θα αφήσει πίσω του τον θηριώδη V10 κινητήρα των 560 ίππων με 480 Nm ροπής και πλέον θα κινείται από έναν 4λίτρο twin-turbo και V8 μηχανικό σύνολο, το οποίο θα υποβοηθάτε κι από έναν ηλεκτροκινητήρα. Στο σύνολο τους θα αποδίδουν 950 ίππους, 390 άλογα παραπάνω από το LFΑ που όλοι γνωρίζουμε. Ο κινητήρας βενζίνης θα βρίσκεται πίσω από τον εμπρόσθιο άξονα για να συνδράμει στην καλύτερη κατανομή βάρους. Και τα σπορ αυτοκίνητα της Toyota, όπως και τα υπόλοιπα της μάρκας, ασπάζονται πλέον τον εξηλεκτρισμό, σε μια προσπάθεια να προσφέρουν «γκάζια» επιβαρύνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες που μας έρχονται από την Ιαπωνία αναφέρουν πως οι σχεδιαστές της Lexus έχουν εστιάσει αρκετά στη χρήση ανθρακονημάτων για την κατασκευή του αμαξώματος, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν χαμηλά το βάρος του νέου μοντέλου. Σε ότι αφορά την εμφάνιση του και σύμφωνα με τα πρώτα σκίτσα που είδαν το φως της δημοσιότητας από μεγάλο περιοδικό της Ιαπωνίας, το νέο μοντέλο ξεχωρίζει με το σφηνοειδές παρουσιαστικό του. Ειδικότερα το εμπρόσθιο τμήμα είναι πολύ έντονο, χάρη στα αιχμηρά φώτα, ενώ καλοδεχούμενος είναι κι οι έντονες ακμές που διατρέχουν όλο το αμάξωμα. Κλείνοντας να θυμίσουμε πως το Lexus LFA παράχθηκε σε μόλις 500 μονάδες και σταμάτησε τον Δεκέμβριο του 2012. Για να δούμε μετά τόσα χρόνια το όνομα θα αναβιώσει και θα είναι καλύτερο από ποτέ;

Get it on Google Play Download on the App Store