Έρχεται τετρακίνητο τούρμπο Mazda3

Η φήμη για διάδοχο του Mazda3 MPS «σέρνεται» εδώ και πολύ καιρό. Τώρα, φαίνεται πως οι προσευχές εισακούονται από τους Ιάπωνες, οι οποίοι ετοιμάζουν τετρακίνητη τούρμπο έκδοση του μικρομεσαίου τους!

Διαβάστε επίσης: Σας έχει λείψει το Mazda3 MPS;

Η είδηση έρχεται από το Jalopnik, που επικαλείται πηγή από αντιπροσωπεία της Mazda στην Αμερική και κάνει λόγο για προσθήκη υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ στην γκάμα του 3. Η πηγή έστειλε screenshots -που δεν δημοσιεύονται, για να μην χάσει τη δουλειά του ο άνθρωπος- στο αμερικανικό site, στα οποία φαίνονται οι κωδικοί των εκδόσεων για το προσεχές έτος. Ανάμεσά τους, υπάρχει μια ονομασία που τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης: «MAZDA3 HB PP TURBO». Το «HB» προφανώς σημαίνει «hatchback», ενώ το «PP» ενδέχεται να είναι είτε «Premium», είτε «Performance Package».

Δείτε ακόμα: Mazda3 SkyActiv-G122 VS Toyota Corolla Hybrid 122 PS

Από πέρσι τέτοιον καιρό περίπου, είχε αρχίσει να ακούγεται έντονα πως η φίρμα από τη Χιροσίμα δούλευε πάνω στην προσαρμογή του 2.5αρη υπερτροφοδοτούμενου SKYACTIV-G των 250 ίππων και 420 Nm ροπής, των 6 και CX-9, στο 3. Συνοδεία πάντα του συστήματος τετρακίνησης και του αυτόματου κιβωτίου των 6 σχέσεων. Άπαντα επαληθεύονται, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα της πηγής και του Jalopnik. Μάλιστα, το δίπολο «2.5 Turbo-τετρακίνηση» αφορά και το Sedan, ακολουθώντας ενδεχομένως το παράδειγμα του Audi S3.

Διαβάστε επίσης: Πισωκίνητο και εξακύλινδρο 350 ίππων το νέο Mazda6

Ιπποδυνάμεις και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν άγνωστα, όμως οι 250 ίπποι είναι το χαμηλότερο που έχουμε δει από τον υπερτροφοδοτούμενο SKYACTIV-G. Οπότε η άλλη φημολογία, αυτή που ήθελε το επόμενο MPS να βρίσκεται τουλάχιστον στα 300 άλογα, δεν αποκλείεται επίσης να βγει αληθινή! Προς το παρόν, φτάνει και περισσεύει που ξέρουμε ότι ένα τετρακίνητο τούρμπο 3άρι βρίσκεται προ των πυλών!

Get it on Google Play Download on the App Store