Εργοστασιακό εξατμίσωμα για τα Nissan Skyline

H Nissan συνεχίζει την παροχή εργοστασιακής φροντίδας για τα θρυλικά Skyline, προσφέροντας μια νέα επιλογή στο πρόγραμμα Nismo Heritage με τη μορφή εξάτμισης τιτανίου.

Το ολοκληρωμένο σύστημα εξαγωγής προσφέρεται για όλες τις εκδόσεις των R32 και R34, αλλά μόνο για τα δίθυρα R33. Σε αντίθεση με όσα έχουμε συνηθίσει, τα Skyline κυκλοφορούν και σε σεντάν αμάξωμα, ενώ κάποιες σπάνιες περιπτώσεις έχουν κυκλοφορήσει και σε station wagon. Η ειδικά εξελιγμένη εξάτμιση για το τρίο από τη Γιοκοχάμα είναι 12,5 κιλά ελαφρύτερη από την κανονική και προσφέρει αύξηση ισχύος, που φτάνει στο 7%. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης στην υποπίεση του συστήματος. Όλες οι εξατμίσεις έρχονται με ειδική επικάλυψη DLC (Diamond-Like Carbon) στο τελικό, ώστε να αποτρέπεται το φαινόμενο του αποχρωματισμού που ταλαιπωρεί τα τελικά τιτανίου.

Τόση εξειδίκευση και προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως θα περίμενε κάποιος, μόνο φτηνά δεν είναι. Οι εξατμίσεις των R32 και R33 κοστίζουν  726.000 γεν (5.601 ευρώ), ενώ αυτή του R34 τιμολογείται ακόμα υψηλότερα, στις 737.000 γεν (5.685 ευρώ). Όσοι έχουν δει τιμές αναπαλαίωσης ή ανταλλακτικών των εν λόγω μοντέλων, ωστόσο, δεν θα εκπλαγούν από το κοστολόγιο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως μια πλήρης ανακατασκευή Skyline GTR, αναλόγως μοντέλου και χρονολογίας, ξεκινά από τα 45 εκατομμύρια γεν (347.161 ευρώ)!

Get it on Google Play Download on the App Store