Ερωτική Alfa Romeo GTV 1750 λιώνει καρδιές

Οποιοσδήποτε έχει σχέση με το αυτοκίνητο άνω της τυπικής (δεν το θέλει μόνο για να κάνει τη δουλειά του, δηλαδή), δεν γίνεται να μην λατρεύει την πρώτη Giulia GTV. Ένα από τα ομορφότερα και πιο κλασικά τετράτροχα των τελευταίων 60 ετών, που για πολλούς αποτελεί τον ορισμό των Alfa Romeo.

Όσοι έχουν κάποια από τις πρώτες GTV σπανίως τις πουλάνε, καθότι μιλάμε για πραγματικά κειμήλια της αυτοκίνησης. Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που τις αντιμετωπίζουν σαν «κότες με χρυσά αυγά», ζητώντας ό,τι ποσό τους έρθει στο κεφάλι όταν τις βγάλουν σε αγγελία. Η συγκεκριμένη ανήκει στην μειοψηφία, καθώς θα δημοπρατηθεί. Συνεπώς, η τιμή θα καθοριστεί από τους ενδιαφερόμενους. Όχι ότι υπάρχει πιθανότητα να μείνει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μιλάμε για μια αψεγάδιαστη Ιταλίδα από τα 70’s.

Η πρώτη κυκλοφορία αναγράφει το 1970, ωστόσο η ένδειξη του οδομέτρου περιορίζεται στις 42.794 χλμ. Η εν λόγω GTV άφησε το εργοστάσιο βαμμένη στο κίτρινο Ochre Yellow, όμως ντύθηκε στα κόκκινα το 2019. Χρονιά που σήμανε το ολικό της φρεσκάρισμα, με αντικατάσταση της κυλινδροκεφαλής, καθάρισμα των βαλβίδων, πλήρες σέρβις, αλλαγή βραχιόνων στην εμπρός ανάρτηση, αντικατάσταση των εργοστασιακών αμορτισέρ με νέα της Bilstein, τοποθέτηση νέων ζαντών Alfaholics GTA Veloce 15 ιντσών, αλλά και νέων ελαστικών Delinte DH2 διάστασης 195/60, καθώς επίσης αντικατάσταση καθισμάτων και δερμάτινων επενδύσεων στο εσωτερικό. Με άλλα λόγια, σχεδόν ολική αναπαλαίωση.

Ο τετρακύλινδρος των 1.779 κ.εκ. με τους διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής παράγει 124 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 170 Nm στις 3.000 σ.α.λ., «χορεύοντας» τον πίσω άξονα μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Τα μόλις 1.038 κιλά του αμαξώματος δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιταχύνουν στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 9,7 δλ., όταν ήταν καινούργια, φτάνοντας μέχρι τα 190 χλμ./ώρα τελικής. Λαμβάνοντας υπόψη πως το αυτοκίνητο έχει διατηρηθεί σαν να βγήκε από τη βιτρίνα, μπορούμε να υποθέσουμε πως ακόμα σήμερα επιταχύνει με τον ίδιο ρυθμό.

Σίγουρα, πάντως, θα πιάσει πολλά παραπάνω από τις 24.000 δολάρια (22.300 ευρώ) που βρίσκεται τώρα η δημοπρασία, με 4 μέρες να απομένουν για το κλείσιμο.

Get it on Google Play Download on the App Store