Ετοιμάζεται το 5θυρο Suzuki Jimny

Το Suzuki Jimny φαίνεται πως για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αποκτήσει πιο ευρύχωρη έκδοση με δύο πόρτες παραπάνω. Μέχρι τώρα το είχαμε δει με 5 πόρτες μόνο μέσω ψηφιακά επεξεργασμένων φωτογραφιών (όπως αυτή που βλέπετε) και ίσως το 5θυρο Jimny παραγωγής να μη διαφέρει πολύ.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές των νέων Suzuki SX4 S-Cross και Vitara Hybrid

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που έρχονται από ειδησεογραφικά sites της Ινδίας, το μακρύτερο Jimny θα παράγεται στο εργοστάσιο του Gujarat της Ινδίας, από την Suzuki Maruti. Να σημειωθεί ότι το 3θυρο Jimny δεν πωλείται στην Ινδία και αντί αυτού θα διατεθεί εκεί με το 5θυρο αμάξωμα. Το τελευταίο θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο τύπου σκάλας, αλλά με μακρύτερο μεταξόνιο και θα πατάει στους άκαμπτους άξονες εμπρός – πίσω, ενώ θα έχει και το ίδιο σύστημα τετρακίνησης. Χωρίς αλλαγές θα είναι και ο 1.5 λτ. κινητήρας των 105 ίππων που γνωρίζουμε από το 3θυρο Jimny.

Δείτε ακόμα: Το αγροτικό Suzuki Jimny είναι γεγονός

Η κατασκευή του 3θυρου Jimny στην Ινδία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2020, με όλη την παραγωγή να προορίζεται για εξαγωγές. Το 5θυρο Jimny θα ακολουθήσει 6 μήνες αργότερα και θα διατεθεί εντός αλλά και εκτός Ινδίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Suzuki σχεδιάζει να αποσύρει το Jimny από την Ευρώπη, λόγω του ότι το μοντέλο δεν πληροί τις αυστηρές νόρμες εκπομπών ρύπων. Λέγεται μάλιστα ότι το Jimny θα μετατραπεί σε επαγγελματικό όχημα χωρίς πίσω κάθισμα, προκειμένου να μην χρειάζεται να είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς των ρύπων.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Suzuki Jimny 1.5 GLX VVT 102HP

Get it on Google Play Download on the App Store