Έτοιμο για δράση το πεντάθυρο Suzuki Jimny

Στην Ευρώπη μπορεί να μην έχουμε καν επιβατική έκδοση του Suzuki Jimny, με πίσω καθίσματα, όμως αλλού όχι μόνο συνεχίζει κανονικά την εμπορική του πορεία, αλλά ετοιμάζεται να λανσαριστεί και ως πεντάθυρο.

Το Jimny 5D (μπορεί να ονομαστεί και «Long») απαθανατίστηκε στους δρόμους της Ινδίας δίχως ίχνος καμουφλάζ, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων διαφημιστικού σποτ. Οι διαφορές σε σχέση με το τρίπορτο εντοπίζονται φυσικά από τη μεσαία κολώνα και πίσω, όπου φιλοξενούνται πλέον 2 επιπλέον πόρτες και το αυξημένο μεταξόνιο «βγάζει μάτι». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ακούγεται πως αγγίζει τα 2.550 χλστ., όντας 300 ολόκληρα χλστ. μακρύτερο από του 3θυρου Jimny. Μεγαλύτερο, εννοείται, είναι και το μήκος, που λέγεται ότι φτάνει τα 3.850 χλστ. αντί των 3.480 χλστ. του 3D, παραμένοντας ωστόσο αρκετά πιο κάτω σε σχέση με τα B-SUVs.

Το πλαίσιο τύπου σκάλας, οι άκαμπτοι άξονες και το βοηθητικό κιβώτιο εξυπακούεται πως παραμένουν, όμως ουδείς γνωρίζει σίγουρα αν ισχύει το ίδιο για τον κινητήρα. Το κανονικό Jimny κινείται από τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο των 1.5 λίτρων, απόδοσης 102 ίππων και 130 Nm, σε συνεργασία με 5άρι χειροκίνητο ή 4άρι αυτόματο κιβώτιο. Αναφορές κατασκοπευτικών φωτογράφων, ωστόσο, κάνουν λόγο για Jimny που κινούνταν με ελάχιστο ή καθόλου θόρυβο από τον κινητήρα, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη υβριδικού συστήματος.

Όπως και να έχει, το περιμένουμε για ντεμπούτο στις αρχές του 2023. Αν θα έρθει στην Ευρώπη, επίσης άγνωστο.

Get it on Google Play Download on the App Store