Έτσι θα ακούγεται η ηλεκτρική BMW M (+video)

Η εξάπλωση της ηλεκτρικής κίνησης στα αυτοκίνητα βαίνει ταχέως. Σε μια εποχή που ολόκληρη η Lotus ετοιμάζεται για πλήρη στροφή στον ηλεκτρισμό, θα ήταν ουτοπικό να μην περίμενε κάποιος BMW M που να μην μπαίνει στην πρίζα.

Οι Βαυαροί ετοιμάζουν την πρώτη ηλεκτρική M της Ιστορίας, με τις περισσότερες πιθανότητες για αυτό το ορόσημο να συγκεντρώνει η κορυφαία έκδοση της i4. Ένα είδος ηλεκτρικής M3 δηλαδή, αν θελήσουμε να την παρομοιάσουμε λόγω τετράθυρου αμαξώματος. Ως γνωστόν, τα ηλεκτρικά δεν έχουν πρόβλημα με το γκάζι. Ούτε με την οδική συμπεριφορά, αν κρίνουμε από τις επιδόσεις EV σε τεστ αποφυγής ταράνδου και χρόνους πίστας. Εκεί που ένα ηλεκτρικό μοτέρ δεν μπορεί να συναγωνιστεί στο απειροελάχιστο ένα θερμικό, είναι στον ήχο.

Ακόμα και ο S58 της τελευταίας γενιάς, που δεν θεωρείται και ιδιαίτερα εύηχος, είναι κλάσεις πιο συναρπαστικός από τον οποιοδήποτε τεχνητό ήχο μπορεί να εκπέμψει ένας ηλεκτροκινητήρας ή σύστημα ενίσχυσης/δημιουργίας. Η BMW το ξέρει και για αυτό, επιστράτευσε τον Hans Zimmer για να δώσει χροιά στη «φορτισμένη» ατμόσφαιρα. Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης του Χόλιγουντ έχει αναλάβει τη δημιουργία του soundtrack για το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο του M Division, με το απόσπασμα που δημοσιοποίησε η BMW να θυμίζει ένα κράμα από τα οχήματα των ταινιών Blade Runner και Tron.

Το σύστημα IconicSounds Electric είναι στάνταρ στο iX και προαιρετικό στην i4, ενώ όπως δηλώνουν οι Γερμανοί τα εφέ του Zimmer θα είναι διαθέσιμα και στα δύο μοντέλα, μέσω ενημερώσεων. Για ακούστε τι έχει να πει η ηλεκτρική M και εκτιμήστε περισσότερο τον ήχο του 3λιτρου εν σειρά εξακύλινδρου twinturbo.

Get it on Google Play Download on the App Store