Έτσι θα είναι η νέα και αυστηρά πισωκίνητη BMW M2

H πολυαναμενόμενη νέα BMW 2 Coupe παρουσιάστηκε επίσημα, η πίσω κίνηση δηλώνει εμφατικά παρούσα και το μόνο που απομένει πια, είναι να δούμε τη διάδοχο της εξαίσιας M2.

To Kolesa μας δίνει μια πολύ καλή πρόγευση από την τελική μορφή της κορυφαίας 2άρας, μέσα από την ψηφιακή του καλλιτεχνία. Ο επιθετικός προφυλακτήρας με τις αιχμηρές εισαγωγές και τις αεροδυναμικές προσθήκες (από ανθρακονήματα λογικά), το μαύρο πλαίσιο στη μάσκα, οι 19άρες ζάντες και οι πλαϊνές ποδιές διαχωρίζουν την ψηφιακή M2 από την M240i xDrive. Πίσω δεσπόζουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, ο διαχύτης, η αεροδυναμική διαμόρφωση του προφυλακτήρα και η αεροτομή.

Για κάτω από το καπό αντίθετα, τα πράγματα είναι κατά τι πιο μπερδεμένα. Επίσημη ενημέρωση από Μόναχο δεν υπάρχει προς το παρόν, με τη φημολογία να κάνει έντονα λόγο για τον 3λιτρο εν σειρά εξακύλινδρο twinturbo των M3/M4, σε ελαφρώς αποδυναμωμένη μορφή. Στα 450 άλογα και 535 Nm περιμένουμε την απλή M2, στους 480 ίππους και τα 550 Nm (ταυτόσημοι αριθμοί με των βασικών M3/M4) την Competition. Όπως σε αυτές, έτσι και η επόμενη M2 θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς για τη μεταφορά της ισχύος και θα διατίθεται είτε με 6άρι μηχανικό, είτε με 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

Για το λανσάρισμα της παραδοσιακής, πισωκίνητης νέας M2 θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετούς μήνες ακόμα. Τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα γυρίζουν στο Nurburgring, με τις πληροφορίες να θέλουν το ντεμπούτο στο πρώτο τρίμηνο του 2022

Get it on Google Play Download on the App Store