Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό Audi A6

Στις αρχές του χρόνου η Audi παρουσίασε το εκθαμβωτικό πρωτότυπο A6 Avant e-tron, ανοίγοντάς μας την όρεξη τόσο για το επόμενο A6 όσο και την ηλεκτρική εκδοχή του. Οι άνθρωποι του Kolesa.ru προσπάθησαν να φέρουν το 2024, όταν και αναμένεται να παρουσιαστούν αμφότερα, μια χρονιά νωρίτερα μέσω της ψηφιακής οδού.

Το rendering του A6 e-tron διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τις αιχμηρές του πρωτοτύπου Avant, όπως αποτυπώνονται μέσα από τα πολύ λεπτά LED φανάρια και μάσκα Singleframe μπροστά, τους αεροδυναμικούς τροχούς και την καμπύλη της οροφής στο πλάι, αλλά και την ενσωμάτωση/προσαρμογή των μετόπισθεν του e-tron GT για την ολοκλήρωση του ψηφιακού σχεδίου. Οι διαφορές σε σχέση με το σημερινό A6 είναι ορατές με μισή ματιά, καθώς το παραδοσιακό τεκτονικό τετράθυρο αμάξωμα δίνει τη θέση του σε μια fastback διαρρύθμιση, που το φέρνει πιο κοντά στο A7. Αλλαγή που αναμένεται να χαρακτηρίζει το επόμενο A6 ως ολότητα, όχι μόνο την έκδοση e-tron.

Από εκεί και πέρα, λίγες πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την 6η γενιά του premium μεγαλομεσαίου από το Ίνγκολσταντ. Περισσότερα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική εκδοχή του, μέσω του πρωτοτύπου A6 Avant e-tron. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να λανσαριστεί το 2024, μαζί με το νέο A6 και το A6 e-tron, και θα προσφέρεται τόσο σε πισωκίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδοχές. Η κορυφαία έκδοση θα διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 475 ίππων και 800 Nm, [προσφέροντας επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση «σε κάτω από 4 δλ.», ενώ ακόμα και η βασική θα χρειάζεται λιγότερο από 7 δλ. για την ίδια μέτρηση.

Get it on Google Play Download on the App Store