Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό SUV Skoda Enyaq iV

Η Skoda ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της, δείχνοντάς μας τις προάλλες τη μορφή του με καμουφλάζ. Σήμερα, το Kolesa.ru μας δίνει μια εξαιρετική ιδέα της έκδοσης παραγωγής του Enyaq iV.

Η μίξη Scala με Kodiaq κεντρίζει τα βλέμματα, με το μικρομεσαίο Skoda να εμπνέει το εμπρός μέρος και το SUV το πίσω. Στο rendering των Ρώσων το Enyaq iV εμφανίζεται να έχει τη δική του ταυτότητα, διαφοροποιούμενο εμφανισιακά όσο πρέπει από την υπόλοιπη γκάμα της Skoda. Εξάλλου, από άποψη μεγέθους είναι πολύ κοντά στο Kodiaq. Με μήκος 4.648 χλστ., πλάτος 1.877 χλστ. και ύψος 1.618 χλστ. είναι 49 χλστ. πιο κοντό, 5 χλστ. πιο στενό και 37 χλστ. χαμηλότερο, χαρακτηριζόμενο από πιο δυναμικό σχήμα.

Δείτε ακόμα: Ετοιμοπαράδοτα Audi, Skoda, VW με ένα κλικ

Το βασικό μοντέλο είναι το Skoda Enyaq iV 50. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ονομαστική χωρητικότητα 55 kWh (καθαρή χωρητικότητα: 52 kWh). Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 148 PS, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία έως και 340 χλμ. Αυτή αυξάνεται μέχρι τα 390 χλμ. στο Skoda Enyaq iV 60 των 179 PS, εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (καθαρή: 58 kWh). Το Skoda Enyaq iV 80 με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς παράγει 204 PS, έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP. Η μπαταρία του των 82 kWh (καθαρή: 77 kWh) χρησιμοποιείται επίσης από τις δύο εκδόσεις που είναι εφοδιασμένες με ένα δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο εμπρός και συνεπώς με κίνηση σε όλους τους τροχούς: τα Skoda Enyaq iV 80X και Skoda Enyaq iV vRS, τα οποία παράγουν 265 PS και 306 PS αντίστοιχα. Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δλ. και έχει μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία και των δύο τετρακίνητων εκδόσεων φτάνει μέχρι τα 460 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε το πιο ακριβό και δυνατό Skoda Kodiaq RS

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα ξεκινήσει να παράγεται στα τέλη του έτους στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda Auto στη Mladá Boleslav, με έναρξη πωλήσεων στις αρχές του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store