Έτσι θα είναι το μεγάλο SUV Hyundai Ioniq 7

H Hyundai παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το Ioniq 6, όμως έχει ακόμα να μας δείξει μοντέλα από την ηλεκτρική οικογένεια των μοντέλων της. Προς το παρόν το 6άρι τοποθετείται στην κορυφή της αντίστοιχης γκάμας, ωστόσο δεν θα μείνει για πολύ εκεί καθώς έρχεται το Ioniq 7.

Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV των Κορεατών εμφανίστηκε πρώτη φορά πέρσι ως πρωτότυπο, μέσω του Seven. Ο Avarvaari και το Auto Express βασίστηκαν σε αυτό, αλλά και τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες του υπό εξέλιξη Ioniq 7, για να μας δώσουν τα renderings της έκδοσης παραγωγής. Η μεγάλη μάσκα εμπρός και η ενιαία διάταξη των φωτιστικών σωμάτων εμπρός – πίσω, που ουσιαστικά «καθρεπτίζουν» ένα με το άλλο, αποτελούν τα σχεδιαστικά highlights των ψηφιακών απεικονίσεων. Οι μεγάλες διαστάσεις και το επιβλητικό παράστημα επίσης χαρακτηρίζουν το παρουσιαστικό του Ioniq 7, που θα βασιστεί στη γνώριμη πλατφόρμα E-GMP και θα κυκλοφορήσει σε αρκετές εκδόσεις.

Δεδομένων του όγκου και του βάρους, λογικά η βασική θα κινείται από τη δικινητήρια και τετρακίνητη διάταξη που γνωρίζουμε από το Ioniq 5 Long Range, με απόδοση 305 ίππων και 605 Nm. Η ισχυρότερη των 325 ίππων θα είναι επίσης διαθέσιμη, όπως και το κορυφαίο σύνολο του Kia EV6 GT (προσεχώς και του Ioniq 5 N), με τους 585 ίππους και τα 740 Nm. Η μπαταρία φημολογείται πως θα έχει χωρητικότητα 100 kWh, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων και δυνατότητα φόρτισης από το 10 στο 80% εντός 10 λεπτών, χάρις στην τεχνολογία 800 Volt.

Οι Κορεατές τοποθετούν την πρεμιέρα της ηλεκτρικής τους ναυαρχίδας στις αρχές του 2024, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε επίσημες φωτογραφίες του από το τέλος του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store