Fiat Brava φυλασσόμενο σε αποθήκη με 4.800 χλμ!

Η Fiat ήταν πολύ πετυχημένη στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων με το πρώτο Tipo που παρουσιάστηκε το 1988 και μετέπειτα με το διάδοχό του, το 5θυρο Brava και το 3θυρο Bravo που εμφανίστηκαν το 1995.

Η προσέγγιση της Fiat με τα Bravo και Brava ήταν καινοτόμος για την εποχή εκείνη, αφού αντί για τον κλασικό διαχωρισμό μεταξύ 3θυρου και 5θυρου αμαξώματος, το Centro Stille δημιούργησε δυο αυτοκίνητα που ήταν σχεδόν ίδια μεταξύ τους μέχρι τις εμπρός κολώνες. Από εκεί και πέρα, το Bravo ήταν το νεανικό και σπορ και το Brava απευθυνόταν στο κοινό που αναζητούσε χώρους και πρακτικότητα. Την γκάμα συμπλήρωναν το σεντάν Marea και το στέισον βάγκον Marea Weekend για ακόμα μεγαλύτερους χώρους.

Σήμερα όλα αυτά τα μικρομεσαία Fiat σπανίζουν, πόσο δε μάλλον να υπάρχει κάποιο που να έχει διατηρηθεί στην αρχική του κατάσταση. Μια τέτοια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση (ίσως η μοναδική), είναι το Fiat Brava που βλέπετε. Είναι μοντέλο 1.6 SX, ταξινομημένο στις 18/06/1998 και έκτοτε έχει διανύσει 4.800 χιλιόμετρα. Δεν είναι όμως μόνο η μηδαμινή χρήση που προκαλεί εντύπωση, αλλά και το γεγονός ότι για πάρα πολλά χρόνια φυλάσσονταν σε αποθήκη. Έτσι προστατεύτηκε ιδανικά από τις καιρικές συνθήκες, πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για το βαρύ κλίμα της Σουηδίας που βρίσκεται το αυτοκίνητο. Αναφέρεται μάλιστα ότι ο πρώτος και μοναδικός του κάτοχος το χρησιμοποιούσε για να πηγαίνει τις Κυριακές στην εκκλησία και κάποιες άλλες ελάχιστες μέρες για κοντινά ψώνια.

Πληροφοριακά, ο 1.600άρης κινητήρας του ήταν δυνατός για τα δεδομένα της εποχής, με ισχύ 103 ίππων και 144 Nm ροπής. Επιτάχυνε το μήκους 4.187 χλστ. και βάρους 1.090 κιλών 5θυρο μικρομεσαίο στα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 180 χλμ./ώρα.

Όσο για την τιμή του είναι απολύτως λογική. Ο πωλητής ζητά το ποσό των 33.000 κορωνών Σουηδίας, δηλαδή σχεδόν 2.800 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store