Fiat: Νέο supermini και τρία crossover έως το 2027

Η Fiat επιστρέφει ανανεωμένη και με μεγάλα σχέδια για το προσεχές μέλλον. Η ιταλική φίρμα σχεδιάζει να επεκτείνει και να εκσυγχρονίσει τη γκάμα της τα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας -όπως πάντα- στις μικρότερες κατηγορίες. Ανάμεσα στα νέα μοντέλα που αναμένονται, είναι ένα σουπερμίνι και τρία ολοκαίνουρια crossover, όπως επιβεβαίωσε ο CEO, Ολιβιέ Φρανσουά. Η εταιρεία, μάλιστα, ετοιμάζεται να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα έως το 2027.

Το πρώτο νέο λανσάρισμα θα είναι ένα σουπερμίνι τύπου Punto, που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, πιο πάνω από το σημερινό ηλεκτρικό 500. Το μοντέλο δεν θα ονομάζεται Punto, το οποίο θεωρείται ότι έκλεισε τον κύκλο του έπειτα από τρεις γενιές (1993-2018). Το Supermini της Fiat αναμένεται να μοιραστεί το πάτωμά του με το Peugeot 208, το Opel Corsa και το επερχόμενο Citroen C3.

Μιλώντας για τα μοντέλα πόλης της Fiat, ο Φρανσουά είπε ότι «υπάρχει χώρος για κάτι περισσότερο» στη γκάμα του 500, με την ίδια φυσικά κομψότητα. Μιλώντας για το νέο Panda, άφησε να εννοηθεί ότι σχεδιαστική βάση του θα είναι το πρωτότυπο της δεκαετίας του ’80, όχι μόνο ως προς τον εξωτερικό σχεδιασμό αλλά και ως προς την «ουσιώδη, μινιμαλιστική προσέγγιση» όπως εξήγησε. Ο διάδοχος του Fiat Panda, άλλωστε, θα διατηρήσει τη δημοφιλή ονομασία του και θα αποτελέσει ένα από τα τρία νέα crossover στη γκάμα της Fiat.

Σύμφωνα με το Autocar, η μελλοντική γκάμα της Fiat θα έχει 10 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων πέντε παγκόσμιων αυτοκινήτων (500, Panda, supermini μεγέθους Punto, συν δύο ακόμη crossover), τέσσερα επαγγελματικά οχήματα και ένα μόνο για τη Νότια Αμερική.

Get it on Google Play Download on the App Store