Ford: Έτσι θα παράγουμε 600.000 ηλεκτρικά το χρόνο!

Τα ηλεκτρικά της Ford έχουν μεγάλη ζήτηση με τον μεγάλο κατασκευαστή να αναζητά τρόπους να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Μάλιστα ο βραχυπρόθεσμος στόχος που έχει θέσει ο ισχυρός άντρας της Ford, o CEO της Jim Farley, είναι η παραγωγή να αγγίξει τα 600.000 αυτοκίνητα το έτος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του κ. Farley αυτός ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί έως και τα τέλη του 2023. Μάλιστα για να τεκμηριώσει την άποψή του, ο κ. Farley κοινοποίησε κι ένα εμψυχωτικό video στο Twitter του, δηλώνοντας: «Η ομάδα της Ford είναι ασταμάτητη όταν βάλει κάτι στο μυαλό της! Αυτό είναι μόνο η αρχή»! και πραγματικά στο video φαίνεται πως σύσσωμη η εταιρεία έχει συσπειρώσει τις δυνάμεις της για να καταφέρει να φτάσει στο στόχο της. Η Ford έχει επικεντρωθεί στην παραγωγή των τριών ηλεκτρικών της: Ford Mustang Mach-E, Ford E-Transit και Ford F-150 Lightning. Μάλιστα ο όγκος της παραγωγής της Mach-E αναμένεται να φτάσει πάνω από 200.000 ετησίως μέχρι το 2023, ενώ το Ford F-150 Lightning αναμένεται να αγγίξει τα 160.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Σύμφωνα με το πλάνο της Ford, η γκάμα της θα πλαισιωθεί κι από άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η εξέλιξη των οποίων έχει «παγώσει» για να ενισχυθεί η παραγωγή των ήδη υπαρχόντων. Να θυμίσουμε πως στην Ευρώπη, η Ford θα λανσάρει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, βασισμένο στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen. Θα είναι ένα compact crossover και αναμένεται το 2023. Η Ford επενδύει πολλά στα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ήδη έχει προβεί σε τεράστιες επενδύσεις για την κατασκευή τριών εργοστασίων μπαταριών στο Τενεσί και το Κεντάκι.

Get it on Google Play Download on the App Store