Φορτηγό πλοίο με Porsche & VW τυλίχτηκε στις φλόγες

Δεν ξεκίνησε καλά η μέρα για το πλήρωμα του πλοίου «Felicity Ace», το οποίο κουβαλάει Porsche και VW ως επί το πλείστον, καθώς για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους ξέσπασε φωτιά μεσοπέλαγα.

Σύμφωνα με το Associated Press, το πλοίο απέπλευσε από το Έμντεν της Γερμανίας με προορισμό το λιμάνι του Ντέιβισβιλ, στο Ρόουντ Άιλαντ των Η.Π.Α., μεταφέροντας αυτοκίνητα των Porsche και VW. Στα μέσα του Ατλαντικού, κοντά στις Αζόρες συγκεκριμένα, το Felicity Ace εξέπεμψε σήμα «S.O.S.». Το Ναυτικό της Πορτογαλίας κινητοποιήθηκε άμεσα, στέλνοντας 5 σκάφη και εναέρια μέσα στο σημείο, ενώ και το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Resilient Warrior» ανταποκρίθηκε στο σήμα κινδύνου. Οι εργασίες στο μήκους 200 μέτρων πλοίο επιτελούνται από πλήρωμα 22 ατόμων (Ρώσοι και Φιλιππινέζοι), η διάσωση των οποίων αποτελεί -προφανέστατα- τη βασική προτεραιότητα για τους Πορτογάλους και το πλήρωμα του «Πολεμιστή».

Το συμβάν γνωστοποιήθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες και, προς το παρόν, δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την έκβαση της επιχείρησης. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το Felicity Ace δεν έβαζε νερά και κατά συνέπεια ούτε έγερνε, ούτε βυθιζόταν, όταν έσπευσαν τα σωστικά συνεργεία. Οι ίδιες αναφορές κάνουν λόγο για σοβαρή πιθανότητα ολοσχερούς καταστροφής του φορτίου, κάτι που σημαίνει ότι η μοίρα των Porsche και VW στα αμπάρια του Felicity Ace μάλλον είναι σφραγισμένη. Η μέγιστη μεταφορική δυνατότητα του φορτηγού αγγίζει τους 17.738 τόνους και η χωρητικότητα τα 4.000 οχήματα, δίχως να διευκρινίζεται αν έφυγε γεμάτο από το Έμντεν.

Get it on Google Play Download on the App Store