Φουλ των ηλεκτρικών από τον όμιλο Renault!

H Renault έχει φορτσάρει για τα καλά κι η μάρκα ήδη έχει έτοιμα τα μελλοντικά της πλάνα, στα οποία τα ηλεκτροκίνητα έχουν έντονη παρουσία, με τα περισσότερα μοντέλα να παρουσιάζονται εντός του 2024.

Μάλιστα το 2024 κι η Dacia θα λανσάρει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Spring, το οποίο θα βασίζεται σε εντελώς διαφορετική πλατφόρμα από τα νέα Renault 4 και Renault 5. Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο Όμιλος της Renault παρουσίασε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2021 και την κερδοφορία που πέτυχε έπειτα από δυο χρόνια ζημιών. Επιπλέον, ο γαλλικός όμιλος πέρα από το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο που θα κινείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης και υδρογόνο παρουσίασε και τα σχέδια του στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης έως και το 2025. Το 2024 θα είναι η πιο γεμάτη χρονιά παρουσιάσεων αφού τέσσερα νέα ηλεκτρικά θα έρθουν στο προσκήνιο, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στα εμβληματικά R4 και R5. Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως παρουσίασε και το πλάνο της Dacia, με τη μάρκα να σκοπεύει να αντικαταστήσει το δημοφιλές Spring με ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εντός του 2024. Όπως ανέφερε κι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, το νέο ηλεκτρικό Dacia θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-A με τις διαστάσεις του να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με του Spring.

Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα της Renault και της Dacia θα συνοδεύονται από τον αντικαταστάτη του Nissan Micra. Αυτές οι νέες αφίξεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που επεξεργάζεται η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, με 35 ηλεκτρικά να έρχονται μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Get it on Google Play Download on the App Store