Φθηνό 4×4 50 ίππων έχει γυρίσει τη γη 11 φορές!

Πριν από 40 ολόκληρα χρόνια, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 1980, η Fiat παρουσίασε το Panda, το οποίο απέκτησε το προσωνύμιο «Magix Box» όντας γεμάτο έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες. Ανάμεσα στις ειδικές εκδόσεις του ήταν το Panda 4×4, που αποτελούσε ένα πολύ οικονομικό αλλά και ικανό εκτός δρόμου αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Το αυτοκίνητο που θα παίζει μονότερμα!

Κατά τη διάρκεια των 23 ετών παραγωγής του, λανσαρίστηκε και σε μοναδικά μοντέλα, όπως ήταν και το Panda 4×4 Sisley, το 1987. Ένα από τα ελάχιστα αυτά εναπομείναντα και καλά διατηρημένο, είναι το εικονιζόμενο. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό του χαρακτηριστικό είναι ότι έχει διανύσει 448.923 χιλιόμετρα, δηλαδή είναι σαν να έχει κάνει το γύρο της γης πάνω από 11 φορές!

Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, το Panda 4×4 Sisley διέθετε αρκετά αποκλειστικά στοιχεία. Τα βασικότερα ήταν η εισαγωγή αέρα στο καπό, τα λογότυπα 4X4 SISLEY στις πόρτες, τα προστατευτικά στα φανάρια, τα λογότυπα με το σχέδιο κανό, οι διαφορετικές επενδύσεις στο εσωτερικό και τα όργανα με το κλισιόμετρο στο ταμπλό.

Δείτε ακόμα: 10 «αθάνατα» σύγχρονα αυτοκίνητα

Το συγκεκριμένο Panda 4×4 Sisley παρά τα χρόνια του και τα χιλιόμετρά του βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού το αμάξωμα έχει διατηρηθεί χωρίς ιδιαίτερα σημάδια σκουριάς και μόνο η οροφή και το καπό έχουν ξεθωριάσει. Τα λεφτά όμως που ζητά η εμπορία που το πουλά είναι πολλά, αφού ζητείται το ποσό των 4.100 ευρώ.

Πληροφοριακά, το Panda 4×4 Sisley εξοπλίζεται με τον 1.000άρη Fire κινητήρα 50 ίππων και 78 Nm ροπής, οποίος εξασφάλιζε στο ελαφρύ αμάξωμα των 790 κιλών την τελική ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το αυτοκίνητο «κράχτης» στην Ελλάδα;

Get it on Google Play Download on the App Store