«Γάτα» το Suzuki Vitara στον τάρανδο (+video)

Καταπληκτική επίδοση και εικόνα από το Suzuki Vitara στο τεστ αποφυγής ταράνδου, που κατάφερε να ελιχθεί με χάρη ανάμεσα στους κώνους, επιδεικνύοντας ευελιξία που ζήλευαν ακόμα και σπορ κατασκευές!

Το αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε ήταν το τετρακίνητο 1.4 Mild Hybrid BoosterJet, με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και τα 129 άλογα. Οι τροχοί διατηρούνται στην απολύτως λογική (και αρκετά σπάνια πια για crossover) διάμετρο των 17 ιντσών, με λάστιχα Continental ContiEcoContact διάστασης 215/55. Ούτε μεγάλες ζάντες, ούτε θεόφαρδια ελαστικά, τα οποία επιπρόσθετα είναι χαμηλής τριβής. Θεωρητικά, το Vitara έχει τις πιθανότητες εναντίον του. Τα αποτελέσματα, όμως, δικαίωσαν πανηγυρικά το σετάρισμα που έχουν δώσει οι Ιάπωνες στην ανάρτηση.

Στην πρώτη προσπάθεια και τα 74 χλμ./ώρα, το Suzuki ούτε καν ασχολήθηκε. Πέρασε με εξαιρετική άνεση από τους τρεις διαδρόμους, τόσο εύκολα που ο οδηγός χρειάστηκε να ισιώσει στο μεσαίο διάδρομο πριν μπει στον τρίτο. Τα επόμενα περάσματα έγιναν στα 77 και 78 χλμ./ώρα, όπου η εικόνα παρέμεινε το ίδιο λαμπερή: περιορισμένες κλίσεις, γρήγορες αντιδράσεις και μια ουρά να γυρνάει τόσο-όσο, ώστε να διευκολύνει την τοποθέτηση του εμπρός μέρους. Κάποιες επαφές με κώνους ωστόσο, χάλασαν την εγκυρότητα των προσπαθειών. Η καλύτερη μπορεί να σημειώθηκε στα 75 χλμ./ώρα, όμως ακόμα και με 3 χλμ./ώρα παραπάνω η δυναμική του Vitara φάνηκε ξεκάθαρα.

Get it on Google Play Download on the App Store